ACTUALITATE 10 martie 2010

Forumul Civic cheamă românii la Topliţa

de Covasna Media | 326 vizualizări

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş a lansat un apel către românii din cele trei judeţe să vină în data de 20 martie la Topliţa, pentru a se exprima împotriva acţiunilor anticonstituţionale ale unor lideri politici și civici maghiari.

Forumul a anunţat, ieri, că doreşte printre altele să tragă un nou semnal care pleacă de la îngrijorarea românilor care trăiesc aici și sunt direct afectaţi, faţă de recenta adoptare în Senatul României a legii promovate de UDMR cu privire la regionalizarea României. Potrivit reprezentanţilor Forumului, prin această lege se doreşte refacerea formulei staliniste a Regiunii Autonome Maghiare, şi a regiunii de nord-est a Transilvaniei „ruptă din trupul ţării, prin Dictatul de la Viena”. Totodată, ei amintesc de repunerea pe tapet a adoptării în Camera Deputaţilor a proiectului de Lege privind statutul minorităţilor naţionale, despre care spun că urmăreşte legiferarea bazei autonomiei teritoriale pe criterii etnice, de sforţările pentru proclamarea limbii maghiare ca limbă oficială în această zonă şi apoi în toată Transilvania, şi nu în ultimul rând, de continuarea acţiunilor de discriminare a românilor din Arcul Intracarpatic.

În acest context, Forumul face apel la românii din Covasna, Harghita şi Mureș să vină în data de 20 martie la Topliţa Română, pentru a-și exercita drepturile constituţionale şi pentru a-și apăra drepturile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.