ACTUALITATE 8 ianuarie 2019

Fonduri de vânătoare, populate cu o sută de iepuri sălbatici aduşi din Ungaria

de Agerpres | 759 vizualizări

Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din judeţul Covasna a adus o sută de iepuri sălbatici din Ungaria, cu care a populat două fonduri de vânătoare aflate în administrarea sa.

Preşedintele asociaţiei, Laszlo Bela, a declarat luni, pentru AGERPRES, că 60 de iepuri au fost eliberaţi duminică în zona localităţilor Coşeni şi Ilieni, din apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, iar 40 în zona localităţii Telechia.

Acesta a mai spus că acţiunea de repopulare a fost necesară deoarece numărul iepurilor s-a diminuat considerabil în ultimii ani.

„Problemele cu iepurii au început în urmă cu aproape doi ani şi atunci ne-am pus întrebarea cum şi de unde îi aducem ca să repopulăm. (...) În cele din urmă am adus din Ungaria 100 de exemplare, pentru care am plătit în total 11.000 de euro, adică 110 euro bucata. (...) Sunt perechi şi sunt crotaliaţi, masculii au nasturi verzi, iar femelele nasturi roşii, ca să îi putem deosebi”, a declarat Laszlo Bela.

Acesta a menţionat că vulpile, dar şi schimbarea structurii culturilor agricole din judeţul Covasna au contribuit la dispariţia iepurilor.

„Vulpile s-au înmulţit foarte tare în ultimii ani, după ce li s-au administrat vaccinuri antirabice. Au făcut câte 5-6 chiar şi 7 pui. (...) Apoi din zonele în care se cultivă rapiţă şi porumb iepurii au dispărut 100%. (...) Noi sperăm ca după această acţiune de repopulare să se înmulţească din nou, pentru că iepurii sălbatici sunt la ora actuală una dintre cele mai periclitate specii din Europa”, a mai spus Laszlo Bela.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.