ACTUALITATE 9 ianuarie 2018

„Foc de Artificii 2017-2018” la bilanţ

de Covasna Media | 351 vizualizări

Peste 170 de acțiuni și controale desfășurate și 100 kg de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiștii covăsneni

Încă din luna noiembrie a anului trecut, și până la începutul lunii ianuarie 2018, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au intensificat activitățile specifice pe linia prevenirii și combaterii operațiunilor ilegale cu materiale pirotehnice.

Astfel, oamenii legii au desfășurat atât controale punctuale, cât și acțiuni cu efective mărite în complexe comerciale sau în piețe, în acestea fiind angrenați polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, polițiști de la structurile de ordine publică, atât din mediul urban cât și din zonele rurale.

În urma celor 175 de acțiuni și controale desfășurate în această perioadă, polițiștii au constatat 11 infracțiuni pentru care au întocmit dosare de cercetare penală, în cadrul acestora fiind cercetate 14 persoane. Tot în urma acestor acțiuni, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 22.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor altor acte normative, de pildă, pe linie silvică sau circulație rutieră.

De asemenea, în cadrul acțiunilor derulate de polițiști pe această linie, au fost descoperite și confiscate, în total, 100 kg de articole pirotehnice care erau deținute și/sau comercializate ori folosite în mod ilegal.

Pentru prevenirea săvârșirii de ilegalități în domeniu, pe lângă acțiunile menționate anterior, polițiștii au desfășurat în această perioadă, în școli, peste 80 de activități informativ-preventive. Scopul acestora a fost de a-i informa pe tineri referitor la prevederile legale pe această linie, clasificarea articolelor pirotehnice și prezentarea aspectelor referitoare la folosirea acestor articole și condițiile impuse de lege în acest sens. De asemenea, au fost prelucrate și informații vis-a-vis de riscurile la care sunt expuse persoanele care utilizează articole pirotehnice, mai ales pe cele din categoriile interzise, începând de la sancțiunile legale, până la riscurile la adresa integrității corporale.

De menționat este faptul că în acest sezon nu a fost înregistrat niciun caz în care vreo persoană să fie rănită din cauza utilizării articolelor pirotehnice.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.