ACTUALITATE 15 mai 2014

Flori, arbori, mobilier pentru „Parcul Bunăvoinţei” din Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 713 vizualizări

Una dintre câştigătoarele din cadrul programului Spații Verzi – componenta Spații Verzi Urbane este „Asociaţia pentru Mediu şi Comunitate” din Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Mircea Eliade” şi cu Primăria oraşului. Proiectul se numeşte „Dotare cu mobilier şi plante a parcului orăşenesc”. Valoarea totală a proiectului este de 15.000 de lei – din care 9.000 de lei sunt alocaţi de MOL România şi „Fundaţia pentru Parteneriat” Miercurea Ciuc, restul de 6.000 de lei reprezentând contribuţia „Asociaţiei pentru Mediu şi Comunitate” din Întorsura Buzăului.

„Parcul Bunăvoinţei” a fost construit în anul 2012, procesul fiind conceput pe trei etape (încă din 2010, Primăria Întorsura Buzăului elaborase un proiect de construire, dar din motive financiare, lucrările nu au început).

Parcul Bunavointei Intorsura elevi mai 2014 - 1

Scopul proiectului „Dotare cu mobilier şi plante a parcului orăşenesc” este acela de a oferi un imbold în implicarea comunităţii în finalizarea lucrărilor de amenajare a „Parcului Bunăvoinţei” prin crearea de spaţii verzi adecvate, dotate cu mobilier, plante ornamentale şi flori.

Începând cu data de 15 aprilie şi până în 30 iunie, asociaţia câştigătoare, instituţiile partenere şi voluntari din comunitatea întorsureană desfăşoară activităţi de amenajare: plantare de flori, arbuşti, dotare cu mobilier adecvat desfăşurării de activităţi recreative pentru locuitorii oraşului.

Astfel, activităţile au fost eşalonate pe mai multe etape: lucrări de igienizare a parcului, de completare cu pământ fertil, achiziţionarea şi plantarea de arbori şi arbuşti (aproximativ 300 buc), achiziţionarea şi plantarea a 500 de flori şi îngrijirea întregului spaţiu prin udare, curăţare şi conservare.

De asemenea, la dotarea parcului cu arbori, arbuşti şi flori au contribuit şi locuitori ai oraşului.

La toate aceste activităţi au fost implicaţi specialişti, voluntari, lucrători ai Primăriei oraşului Întorsura Buzăului şi aproximativ 100 de elevi din cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Întorsura Buzăului. „Înarmaţi” cu greble, hârleţe, sape, dar mai ales cu dragoste pentru natură, elevii au curăţat, săpat şi plantat florile, arborii şi arbuştii achiziţionaţi.

În paralel cu aceste activităţi, ei desfăşoară şi activităţi de educaţie ecologică non-formală: Concursul de fotografie „Calitatea mediului în zona oraşului – imagini pozitive şi negative” presupunând următoarele etape: identificarea şi surprinderea în imagini relevante aspecte pozitive şi negative ale calităţii mediului din zona oraşului, expoziţie de fotografie cu premierea celor mai reuşite imagini şi o activitate de teren pentru colectarea de deşeuri în spaţiile identificate de elevi.

Proiectul va avea continuitate prin elaborarea de către elevi a unui proiect de îngrijire anuală a parcului, „adoptarea” parcului de către aceştia – susţinerea financiară fiind asigurată de Primăria oraşului Întorsura Buzăului.

Prof. Maria Bularca,

Liceul Teoretic „Mircea Eliade”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.