ACTUALITATE 3 mai 2015

Flavius Hosu, mezinul trupei Phoenix, recital solo la Zilele Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 473 vizualizări

Toboşarul Flavius Hosu, cel mai tânăr membru al trupei Phoenix, s-a numărat printre invitaţii din acest an ai Zilelor Sfântu Gheorghe, organizate la sfârşitul acestei săptămâni, el susţinând un recital solo cu câteva dintre piesele sale favorite.

Flavius Hosu, în vârstă de aproape 15 ani, cântă de anul trecut cu trupa 'Phoenix' şi visează să facă o carieră internaţională.

„Este o realizare foarte mare pentru mine şi mă bucur foarte mult că pot cânta pe scenă alături de legenda Nicu Covaci şi trupa Phoenix. Cu şcoala mă descurc, nu am probleme, chiar dacă trebuie să mai lipsesc o săptămână, uneori două. Scenele sunt mai mari, spectatorii sunt mai mulţi şi am mult mai mulţi fani de când sunt alături de Phoenix. Peste câţiva ani mă văd pe scene mai mari din lume, cu trupe şi mai mari”, a declarat Flavius Hosu.

Adolescentul, căruia unii îi spun „micul Ţăndărică”, mărturiseşte că a început să cânte la tobe la vârsta de doi ani, iar la patru ani a avut prima reprezentaţie pe scenă, după care au urmat numeroase concerte şi premii. „A pornit de la o tobiţă de jucărie, din acel moment nicio altă jucărie nu a mai contat. Apoi tata, văzând că îmi place, a montat o tobă adevărată”, spune acesta.

Sorin Hosu, tatăl băiatului, spune că Flavius munceşte mult, dar îşi „trăieşte copilăria” şi are timp să se bucure şi de alte pasiuni.

„Şi eu am cântat la tobe, uneori mai cânt, probabil că mă moşteneşte oarecum, dar nu pot să spun că mi-am adus aportul în materie de meserie. A învăţat singur, a studiat după mari toboşari, după DVD-uri, chiar nu prea accepta sfaturi de la mine. Am fost, însă, mereu alături de el, în zece ani am mers la tot felul de concursuri, spectacole, l-am însoţit peste tot. Flavius de mic a fost obişnuit cu ore mici la culcare sau trezire, dar a avut mereu timp să se şi odihnească. Îşi trăieşte copilăria şi prin alte pasiuni, fotbal, baschet, tenis de masă, îi place pescuitul, unde mergem împreună să ne relaxăm. Până la urmă dacă face cu plăcere, cu pasiune ceea ce face nu pare foarte greu. Mă gândesc şi la gimnaşti care de mici, de la 4-6 ani sunt la antrenamente. În orice faci performanţă dacă îţi place cu adevărat şi dacă munceşti. Cred în talentul lui, de altfel sunt mulţi specialişti care spun că Flavius ar fi bun pentru trupe foarte mari din străinătate”, afirmă tatăl băiatului.

Flavius Ionuţ Hosu s-a născut pe 30 august 2000 în oraşul Întorsura Buzăului din judeţul Covasna. Îi mai plac Metallica, Michael Jackson, maşinuţele, comediile şi îngheţata cu căpşuni şi ciocolată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.