ACTUALITATE 25 mai 2016

Fiscul va lipi pe uşă înştiinţări privind somaţiile de plată

de Covasna Media | 578 vizualizări

Agenţii care trebuie să înmâneze contribuabililor la domiciliu sau la sediul firmelor acte administrative fiscale transmise de ANAF sau de primărie, precum decizii de impunere sau somaţii, vor lipi pe uşa acestora o înştiinţare dacă refuză să primească documentul sau nu sunt găsiţi la adresă, potrivit unui proiect de modificare Codului de procedură fiscală obţinut de Profit.ro.

Înştiinţarea afişată pe uşa destinatarului trebuie să includă denumirea organului fiscal emitent, numele şi prenumele persoanei care a afişat înştiinţarea şi funcţia pe care o are, numele, prenumele şi domiciliul fiscal al contribuabilului înştiinţat.

Totodată, trebuie să cuprindă denumirea, numărul şi data emiterii actului administrativ fiscal pentru care se face înştiinţarea, dar şi data şi ora la care a fost făcută afişarea, însoţită de semnătura agentului, mai notează adevarul.ro.

Contribuabilul, plătitorul sau împuternicitul acestuia trebuie să se prezinte în maxim 15 zile de la data afişării la sediul organului fiscal emitent pentru a i se comunica actul administrativ fiscal, scrie Profit.ro. Dacă nu se prezintă în termenul menţionat, actul se consideră comunicat la împlinirea acestui termen. Modificările vor fi realizate prin articolul 47 din Codul de Procedură Fiscală, care prevede modalitatea de comunicare a actului administrativ fiscal.

Procedura va fi aplicată începând cu anul viitor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.