ACTUALITATE 11 septembrie 2020

Firmă din domeniul silvic amendată cu 10.000 de lei

de Covasna Media | 2452 vizualizări

În perioada 08 – 09 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu un specialist silvic din cadrul Gărzii Forestiere Brașov – Garda Forestieră Jud. Covasna, au organizat și executat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională, prevăzute de legislația în vigoare din domeniul silvic.

În cadrul acțiunii, a fost efectuat un control pe linie de achiziție, depozitare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos la punct de lucru și depozit de materiale lemnoase aparținând unui operator economic.

În urma verificărilor, prin compararea stocurilor de material lemnos faptice cu stocurile scriptice, s-a constatat o diferență în minus de 47,81 mc cherestea esență rășinoase, pentru care administratorul societății nu a putut face dovada expedierii și comercializării acestui material lemnos cu documente legale de proveniență și/sau de transport.

De asemenea, s-a constatat faptul că societatea, cu ocazia emiterii unui aviz de însoțire secundar, a introdus în aplicația informatică SUMAL și a înscris pe documentul în cauză, un număr de înmatriculare diferit față de mijlocul de transport efectiv încărcat cu material lemnos.   

 În baza celor constatate, societății comerciale i-au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Totodată, s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 47,81 mc cherestea esență rășinoase, în valoare de 34.375,39 lei.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.