ACTUALITATE 10 decembrie 2009

Finalizarea noii Săli Studio a Teatrului, în aşteptare

de Covasna Media | 492 vizualizări
Investiţia urmează să fie finalizată abia în trei ani, dacă nu vin bani de la Guvern [singlepic=695,250,250,,left]Investiţia realizată până în prezent la noua Sală Studio a Teatrului din Sfântu Gheorghe se apropie de finalizare. Începută în anul 2008, noua construcţie s-a ridicat foarte repede, atâta vreme cât au existat bani- 2, 5 milioane de lei. În prezent însă, lucrările sunt în stand-by, în aşteptarea identificării unor noi resurse de bani. Prima sumă investită în noua Sală Studio

Investiţia urmează să fie finalizată abia în trei ani, dacă nu vin bani de la Guvern

Investiţia realizată până în prezent la noua Sală Studio a Teatrului din Sfântu Gheorghe se apropie de finalizare. Începută în anul 2008, noua construcţie s-a ridicat foarte repede, atâta vreme cât au existat bani- 2, 5 milioane de lei. În prezent însă, lucrările sunt în stand-by, în aşteptarea identificării unor noi resurse de bani.

Prima sumă investită în noua Sală Studio a venit la Sfântu Gheorghe la intervenţiile fostului deputat PD-L Petre Străchinaru, care solicitase bani în vederea obţinerii unui sediu pentru Teatrul Andrei Mureşanu (TAM), care în prezent împarte spaţiile cu Teatrul Tamasi Aron (TTA). Banii- un milion de lei, au venit prin Ministerul Culturii, însă nu pentru achiziţionarea unui nou spaţiu ci pe un capitol referitor la reabilitarea aşezământelor culturale. Astfel, s-a decis investirea sumei în transformarea fostelor ateliere de la Teatru în Sală Studio, proiectul în acest sens prevăzând o sală modernă, cu toate anexele şi utilităţile necesare.

Potrivit viceprimarului municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, alături de milionul venit de la Ministetul Culturii, s-au mai investit, până acum, 1, 5 milioane de lei din bugetul local. “Construcţia fiind finalizată, mai este nevoie acum de finisări interioare şi exterioare, noi sume de bani urmând să se investească în partea de instalaţii acustice, sonorizări, mobilier şi restul echipamentelor speciale. Urmează însă să primim, zilele acestea, proiectul referitor la aceste aspecte, pentru a vedea suma exactă de care avem nevoie”, a explicat Sztakics Eva.

Viceprimarul a mai arătat că, în cazul în care s-ar reuşi atragerea unor noi fonduri de la Guvern, întreaga investiţie s-ar putea finaliza în 2010, însă dacă lucrările se vor baza numai pe bani de la bugetul local, acestea nu au şanse de finalizare mai repede de trei ani.

“Sala Studio se va împărţi între cele două teatre, TAM şi TTA, aşa cum se împart şi acum restul spaţiilor. Cu toate acestea, eu cred că pentru identitatea TAM, un spaţiu propriu ar fi mai mult decât binevenit. De aceea ne luptăm să obţinem fostul Cinema Arta, pentru că acel spaţiu ar oferi condiţii propice unui teatru”, a mai spus viceprimarul Sztakics.

Viitoarea Sală Studio va avea aproximativ 200 de locuri, cabine şi diverse spaţii de repetiţii, iar pentru legarea acesteia de corpul vechi al Teatrului a fost realizată inclusiv o punte suspendată, care face legătura între vechea şi noua locaţie.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.