ACTUALITATE 10 octombrie 2018

Filtrele rutiere contra pestei porcine, ridicate; târgul de animale din Întorsura Buzăului, redeschis

de Agerpres | 834 vizualizări

Poliţia a ridicat filtrele rutiere instituite luna trecută la graniţele cu judeţele Buzău şi Bacău în scopul prevenirii extinderii pestei porcine, iar Primăria Întorsura Buzăului a redeschis, începând de marţi, târgul de animale, suspendat temporar din acelaşi motiv.

„Nu mai sunt instituite filtre, urmând a fi reluate doar în cazul identificării de focare de răspândire a virusului“, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, Nicoleta Tolvaj Marin.

Primul filtru rutier a fost instituit la începutul lunii trecute pe raza localităţii Sita Buzăului, imediat după semnalarea primelor focare de pestă porcină în judeţul Buzău, iar ulterior au mai fost instituite încă trei, în localităţile Covasna, Ojdula şi Breţcu, cu rolul de a preveni introducerea în judeţ a porcilor vii, precum şi a cărnii şi produselor din carne fără acte de provenienţă.

Tot la începutul lunii trecute, Primăria Întorsura Buzăului a dispus închiderea târgului de animale pentru evitarea extinderii pestei porcine africane.

Autorităţile covăsnene avertizează că pericolul nu a trecut şi au făcut un apel către cetăţeni să nu cumpere porci şi carne de porc din locuri neautorizate şi să anunţe imediat medicul veterinar, primarul localităţii sau Direcţia Sanitar-Veterinară dacă identifică animale bolnave sau descoperă cadavre de porci domestici sau mistreţi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.