ACTUALITATE 16 septembrie 2015

Festivalul gospodarilor de la Malnaş îşi propune să relanseze consumul de carne de vită

de Covasna Media | 208 vizualizări

Preparatele din carne de vită vor constitui principala atracţie a Festivalului gospodari­lor, ce va avea loc luna viitoare în localitatea covăsneană Malnaş.

Primarul comunei, Kasleder Jozsef, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că acest festival, aflat la prima ediţie, îşi propune să relanseze consumul de carne de vită, care s-a redus semnificativ ori chiar a dispărut din alimentaţia multor persoane.

„Principala temă a festivalului este popu­larizarea cărnii de vită şi a beneficiilor acesteia. Noi am cam uitat să mâncăm carne de vită, (...) mâncăm mai mult carne de pui şi de porc adusă din străinătate, cine ştie de unde (...) Invităm la acest festival atât fermierii mici, cât şi fermierii mari, nu contează dacă au o sută de vaci sau numai două, şi, de asemenea, vrem să invităm pe cineva din partea Ministerului Agriculturii care să vină în ajutorul fermierilor cu popu­larizarea cărnii de vită (...) Ar fi în beneficiul fiecărui fermier ca abatoarele să înceapă să taie şi vite, dar nu taie pe motiv că nu se cumpără. Ce-i drept, am analizat puţin piaţa şi am mai discutat cu unii-alţii, ceea ce se găseşte în comerţ este carne de vaci bătrâne şi multora nu le place (...) Alţii spun că rasele de vaci străine sunt mai bune, dar eu spun că Bălţata românească e foarte bună şi pentru carne şi pentru lapte”, a spus Kasleder Jozsef.

Festivalul va avea loc pe data de 3 octombrie în localitatea Malnaş, în acelaşi loc în care ani la rând s-a desfăşurat Festivalul vânătorilor. Evenimentul se înscrie în strategia autorităţilor locale de promovare a gastronomiei locale şi a potenţialului turistic şi economic al zonei.

Anul acesta, în diverse localităţi din judeţ, au avut loc Festivalul cartofului, Festivalul florilor comestibile, Festivalul tocăniţelor la ceaun, Festivalul „Pomana porcului”, Festivalul kurtoskolacs-ului (colacului secuiesc învelit în zahăr ars - n.r.), Festivalul apelor minerale, Festivalul bulzului, Festivalul prunelor şi Festivalul pălincii. La sfârşitul acestei săptămâni se va desfăşura Festivalul ciocolatei „Chocofest” la Sfântu Gheorghe, iar luna viitoare vor avea loc „Parada cârnaţilor” şi „Festivalul sarmalelor” tot la Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.