ACTUALITATE 26 mai 2022

Festivalul Copilașilor din Târgu Secuiesc: peste 50 de programe și activități pentru copii

de Diana Pantelimon | 1170 vizualizări

De Ziua Copilului, în perioada 30 mai - 1 iunie a.c., în Târgu Secuiesc va avea loc Festivalul Copilașilor. Organizatorii au anunțat peste 50 de programe și activități dedicate celor mici, la Casa de Cultură „Vigadó“ și în Parcul W. Wegener. Festivalul este organizat de Primăria Târgu Secuiesc, în colaborare cu Casa de Cultură „Vigadó“ și Fundația „Wegener Pro Sanitate“.

Pe parcursul celor 3 zile, copiii se vor bucura de programe foarte variate: teatru de păpuși, jocuri muzicale interactive, expoziții, dansuri populare pentru copii, demonstrații de instrumente, demonstrații de acordare a primului ajutor (Asociația „Salvatore“), audiții și concerte pentru copii, gimnastică de dimineață, discotecă pentru copii, demonstrații cu câini, dar și cu mașini de poliție și pompieri, măturătoarele stradale și mașina de reciclare a firmei de salubritate Gosp-Com SRL.

Activitățile permanente din cadrul festivalului vor oferi copiilor experiențe inedite și memorabile. Dintre acestea amintim: pictură pe față, activități meșteșugărești, jucării din lemn, decorare de turtă dulce, suflare și pictură pe sticlă, figurine din plastilină, activități cu argilă, figurine din baloane, șahul uriaș din parc, activități cu pâslă, iurtă tradițională, vopsirea mobilei, broderie, grafică pe fir, echitație, colț istoric și de lectură.

„Vor fi prezenți pompieri și polițiști din Târgu Secuiesc, vom avea inclusiv demonstrații cu mașini de poliție și pompieri. Pregătim foarte multe programe, timp de 3 zile copiii nu vor avea ocazia să se plictisească“, a declarat pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro viceprimarul Szilveszter Szabolcs.

Programul complet al festivalului poate fi accesat pe pagina web www.kezdi.ro/ro/cultura/festivalul-copilasilor-2022.

Locațiile unde se vor desfășura evenimentele sunt cele mai frumoase din oraș. Casa de Cultură „Vigadó“ din centrul istoric este o clădire impozantă construită între anii 1902-1904. Aceasta are o sală de teatru cu 330 de locuri și o sală de conferințe de 150 de locuri, precum și o galerie nouă, modernă.

Parcul W. Wegener este de o frumusețe și curățenie rar întâlnite în țara noastră. Cuprinde facilități de recreere și spații pentru desfășurarea diverselor evenimente. Acesta a fost donat municipalității de către regretatul Wilhelm Wegener, fostul proprietar al fabricii de confecții New Fashion și Zarah Moden. 

Bugetul alocat festivalului este de 60 de mii de lei, din care 40 de mii sunt asigurați de către municipalitate, iar diferența de către Fundația „Wegener Pro Sanitate“.

Sursa foto: Facebook/Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc, Ignácz Szabolcs, Virág István, kezdi.ro și Observatorul de Covasna-CovasnaMedia.ro

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.