ACTUALITATE 25 septembrie 2014

Festivalul ciocolatei de la Sfântu Gheorghe va fi reprogramat

de Agerpres | 208 vizualizări

Festivalul ciocolatei „Chocofest”, care ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe, va fi reprogramat, organizatorii dorind să dea o amploare mai mare acestui eveniment.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, Édler András, a declarat că în urma discuţiilor purtate cu ceilalţi parteneri s-a ajuns la concluzia că trebuie găsită o perioadă mai oportună pentru un astfel de eveniment, cum ar fi spre exemplu perioada sărbătorilor de iarnă sau de Paşti, când clienţii sunt mai interesaţi de aceste produse. Édler András a mai spus că data la care va fi reprogramat festivalul nu a fost încă stabilită.

„Nu vrem să renunţăm la acest festival care s-a bucurat de succes la prima ediţie de anul trecut, dar vrem să fie un eveniment cu adevărat reuşit şi îmbelşugat, care să aducă satisfacţii şi celor care fabrică şi celor care adoră să mănânce ciocolată. Scopul nostru nu este doar să bifăm un eveniment, ci să creăm o sărbătoare a ciocolatei unde firmele să aibă posibilitatea să-şi expună produsele, iar oamenii să aibă posibilitatea să aleagă dintr-o multitudine de sortimente. (...) Am trimis peste 1.500 de invitaţii de participare către producători, dar feed-back-ul nu a fost pe măsura aşteptărilor noastre, iar concluzia a fost că perioada aceasta nu este oportună, prin urmare vom reprograma evenimentul”, a spus Édler András.

La prima ediţie a festivalului au participat aproape 30 de producători de ciocolată din România şi Ungaria, iar unul dintre aceştia a expus o ciocolată uriaşă care măsura 1,20 metri lungime şi tot atâta în lăţime şi cântărea 110 kilograme. De asemenea, au avut loc degustări de dulciuri, demonstraţii de sculptură în ciocolată şi confecţionare de figurine, o expoziţie de istorie a ciocolatei, de ambalaje de ciocolată şi un concurs de preparare a ciocolatei de casă.

Festivalul „Chocofest” se înscrie în strategia autorităţilor locale de sprijinire a micilor întreprinzători şi de promovare a zonei prin intermediul unor evenimente cu caracter gastronomic. În aceeaşi linie se înscriu şi „Parada cârnaţilor” şi Festivalul sarmalelor ce vor avea loc pe 11 şi 12 octombrie a.c. în municipiul Sfântu Gheorghe, în organizarea Asociaţiei întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) şi Ordinul gastronomic cavaleresc „Transylvania”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.