ACTUALITATE 29 martie 2012

Felicia Filip şi Cristian Mihăilescu la Ora Pământului 2012

de Covasna Media | 72 vizualizări

Asociaţia de Tineret ECOU organizează sâmbătă, 31 martie, începând cu ora 20:30, cea de-a şasea ediţie a programului internaţional „Ora Pământului” la Sfântu Gheorghe. Tinerii Asociaţiei Ecou vor ieşi în Parcul Central cu chitări şi caiete de cântece în limbile română, maghiară şi engleză, adresând întregii comunităţi din Sfântu Gheorghe invitaţia de a lua parte timp de o oră la o serată fără curent electric.

Sfântu Gheorghe se află printre oraşele din prima linie în susţinerea evenimentului global. În 2008 oameni şi instituţii din Sfântu Gheorghe au stins luminile şi au fost organizate “petreceri la lumina lumânării” în mai multe locuri publice din oraş. Din 2009, oficialităţile au preluat ideea şi Sfântu Gheorghe a fost printre primele 10 oraşe din România participante la evenimentul “Ora Pământului”, stingând oficial iluminatul public timp de oră în municipiu.

Anul acesta, invitaţii speciali ai evenimentului sunt soprana Feliciei Filip şi regizorul Cistian Mihăilescu. „În primul rând suntem susţinătorii acestei iniţiative încă de la prima ediţie pentru că, în acest moment în care mulţi dintre cetăţenii planetei au exacerbat termenul de „eu” vis-a-vis de „noi”, trebuie să conştientizăm măcar o oră pe an că navigăm pe o navă intergalactică împreună. Nava aceasta trebuie alimentată, administrată şi înfrumuseţată cu sufletele şi cu grija noastră. Nu întâmplător venim la Sfântu Gheorghe, un oraş care dovedeşte prin curăţenia şi ordinea ce domnesc aici că ora pământului se multiplică în 24 de ore în fiecare zi din an. Sfântu Gheorghe este, poate, cel mai tânăr oraş, ca spirit, din ţară”, a declarat celebrul regizor Cristian Mihăilescu.

În 2007, autorităţile şi locuitorii orasului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală. Peste 2 milioane de persoane au luat parte la iniţiativă prin stingerea luminilor locaţiilor şi/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul s-a numit Earth Hour şi a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune conjugată a oamenilor în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie. Exemplul a atras atenţia întregii planete, iar din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală. 27 de oraşe mari ale lumii au participat în 2008 la mişcare şi câteva zeci de milioane de oameni, iar anul trecut s-a atins 1 miliard de participanţi!

Evenimentul se bucură de sprijinul Unităţii Militare Vânători de Munte din Sfântu Gheorghe care va pune la dispoziţie torţele ce vor lumina serata.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.