ACTUALITATE 26 august 2015

Familia Offline – un spectacol despre drama copiilor cu părinți în străinătate

de Mirela Cara | 97 vizualizări

Duminică, 6 septembrie, de la ora 17.00, publicul din Sfântu Gheorghe va putea urmări la Teatrul Andrei Mureșanu, spectacolul „Familia Offline”, care tratează o temă de actualitate, respectiv cea a copiilor rămaşi în țară, ca urmare a migraţiei părinţilor la muncă în străinătate.

Parte dintr-un proiect mai amplu, denumit „Copiii migrației – Turneu de teatru educațional în Transilvania” inițiat de Asociația Culturală REPLIKA, „Familia Offline” vorbește despre maturizarea în absența părinților, punând accentul pe transformările bruște și pe deciziile radicale pe care copiii le iau din nevoia de a se adapta la noile roluri sociale pe care le impune situația lor familială. Când copiii devin proprii lor părinți, lumea întreagă e un pachet de griji și așteptări cu viitor fragmentat între aici, acasă și acolo, la mama și tata – deveniți ecoul prelung al unei voci la telefon. Maturizarea copiilor naște întrebări inocente, tandre și cinice despre lumea în care trăim: Când suntem destul de mari ca să creștem singuri? Când devenim mama? Și când mama nu e, cine e mama?

După fiecare reprezentație va avea loc o conferință-dezbatere cu tema Teatrul Educațional, în cadrul căreia artiștii implicați în proiect vor prezenta metodologia de lucru care a stat la baza realizării spectacolului. Intrarea este liberă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.