ACTUALITATE 13 februarie 2020

Facebook plăteşte Reuters pentru verificarea informaţiilor şi a imaginilor publicate pe reţea şi pe Instagram

de Covasna Media | 1184 vizualizări

Facebook a încheiat, în plină campanie prezidenţială în SUA, un acord cu Reuters, prin care este stabilit ca reţeaua de socializare să plătească agenţia de presă pentru verificarea informaţiilor, imaginilor şi înregistrărilor video publicate pe Facebook şi pe Instagram.

Reuters a format o echipă de patru persoane care va verifica conţinutul publicat pe Facebook şi Instagram şi care va semnala erorile sau denaturările apărute în presă, potrivit Variety.

Agenţia de presă a precizat că va evalua autenticitatea fotografiilor, videoclipurilor, titlurilor şi a altor tipuri de conţinut generate de utilizatori pe platformele Facebook pentru Statele Unite, atât în limba engleză, cât şi în spaniolă.

Reuters va publica descoperirile pe un blog nou. Între cele mai recente, analiştii au explicat că înregistrările video apărute luna trecută legat de accidentul în care a murit baschetbalistul Kobe Bryant erau false.

Nu au fost dezvăluiţi termenii acordului.

Între partenerii Facebook pentru verificări de conţinut s-au numărat ABC News, PolitiFact, FactCheck.org şi Associated Press. Anul trecut, Snopes.com s-a retras din iniţiativă, din cauza ramificărilor şi a costurilor pe care le presupune serviciul.

În decembrie 2019, Reuters a încheiat un parteneriat cu Journalism Project al Facebook pentru a dezvolta un curs online pentru jurnalişti, în care aceştia erau învăţaţi să identifice înregistrări video, fotografii şi înregistrări audio manipulate. El este disponibil în limbile engleză, franceză, spaniolă şi arabă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.