ACTUALITATE 19 februarie 2018

Extinderea UPU şi construirea unui heliport, pe lista de priorităţi a Spitalului Judeţean

de Agerpres | 540 vizualizări

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) şi construirea unui heliport se numără printre priorităţile din aceste an ale conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul instituţiei, Andras Nagy Robert.

Potrivit acestuia, primul proiect vizează construirea unei clădiri în vecinătatea UPU şi dotarea cu aparatură medicală modernă a acestei secţii.

„Extinderea UPU este prioritatea 1A (...) Investiţia este estimată la circa 1,5 milioane de euro (...) Vom încerca să atragem fonduri europene, (...) suntem în faza de finalizare a documentaţiilor şi până în luna aprilie vom depune proiectul spre finanţare pe POR (...) Cheltuielile neeligibile vor fi asigurate de Consiliul Judeţean Covasna“, a declarat Andras Nagy Robert.

Acesta a mai menţionat că „prioritatea 1B“ o reprezintă construirea unui heliport în incinta Spitalului, care să facă posibil transportul operativ al pacienţilor.

„Am fi vrut să depunem cele două proiecte simultan, dar nu mai avem timp să finalizăm studiile pentru heliport (...) Investiţia este estimată la circa 150.000 de euro (...) Vrem să construim o platformă betonată şi să putem folosi heliportul zi şi noapte, ceea ce înseamnă nu doar că trebuie iluminat, dar e nevoie şi de ghidaj special pentru zbor pe timp de noapte, iar pentru asta este nevoie de avize şi aprobări speciale (...) Am putea finaliza heliportul anul acesta dacă obţinem avizele şi finanţarea (...) Considerăm necesar acest heliport, deoarece în momentul de faţă pacienţii care se află în stare gravă şi necesită transfer la alte unităţi medicale din ţară sunt transportaţi pe stadionul municipal, de unde sunt preluaţi cu elicopterul şi duşi mai departe“, a mai spus managerul spitalului.

Pe lista de priorităţi se mai află extinderea policlinicii aflate în vecinătatea Spitalului, respectiv construirea unui centru cu cabinete medicale pentru neurologie şi specialităţile conexe, precum şi pentru investigaţii prin rezonanţă magnetică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.