ACTUALITATE 28 februarie 2023

(Update) Explozie de la o butelie, într-un apartament din Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 10247 vizualizări

UPDATE: ISU Covasna a avut miercuri, în zonă o intervenție în care au îndepărtat geamurile care prezentau pericol. 

În urma deflagrației de ieri provenită de la o butelie, pompierii din cadrul Stației Întorsura Buzăului și Detașamentului Sfântu Gheorghe intervin pentru îndepărtarea unor geamuri care prezintă un pericol real pentru pietoni”, ne-a informat purtătorul de cuvânt al instituției. 

O explozie generată de o butelie a avut loc marți după-amiază, într-un bloc din Întorsura Buzăului. Proprietarul locuinței a fost rănit. A fost preluat, după ce inițial a fost dus la spitalul din oraș, de elicopterul SMURD.

Deflagrația s-a produs în jurul orei 13:00, la etajul 4 al blocului 8D.

Eu eram chiar în zonă, în aproprierea blocului. Am auzit o explozie și m-am apropiat să văd ce s-a întâmplat. Am văzut sus, la etajul 4, că nu mai erau geamuri și nici perdele. Erau cioburi pe jos, am văzut pe mașini, sunt și câteva mașini avariate", a declarat atunci, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, un martor.

Au intervenit în primă fază echipaje de pompieri din cadrul Stației Întorsura Buzăului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD.

În sprijin au venit apoi pompierii din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe, „cu o autospecială de salvare de la înălțimi, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și o autospecială de primă intervenție și comandă”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Covasna, Alexandru Marian Rechițean.

Tot acesta a precizat și că salvatorii au avut parte de ajutor și din partea Serviciului de Ambulanță Județean.

În urma deflagrației provenite de la butelie a rezultat o victimă, fiind solicitat în sprijin elicopterul SMURD din cadrul Punctului de Operare Aeromedical Brașov.

Persoana în cauză a fost evaluată de către echipajul SMURD, respectiv SAJ, și predată echipajului de pe elicopter, în vederea transportării acesteia la spital”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna.

Autoritățile au precizat și că Inspectoratul de Stat în Construcții a fost chemat pentru a evalua starea blocului, respectiv că vor fi făcute investigații pentru stabilirea exactă a cauzei care a dus la producerea exploziei.

Și IPJ Covasna face acum cercetări pentru infracțiunea de distrugere din culpă.

Iulia Drăghici – Taraș / David Leonard-Bularca

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.