ACTUALITATE 17 martie 2016

„Experimentul verde“, lansat la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 280 vizualizări

„Experimentul verde“, un proiect în cadrul căruia vor fi confecţionate panouri solare din materiale reciclabile, a fost lansat joi la Sfântu Gheorghe de Şcoala Populară de Arte şi Meserii şi două instituţii de învăţământ partenere.

Directorul Şcolii Populare de Arte, Gaj Nandor, a declarat pentru AGERPRES că proiectul se va derula în mai multe etape şi va angrena elevi de la Liceul Tehnologic „Kós Károly“, clasele cu specializarea „Protecţia mediului“, precum şi studenţi de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului din cadrul Extensiei din Sfântu Gheorghe a Universităţii „Babeş-Bolyai“.

Pe parcursul următoarelor trei luni, aceştia vor participa la activităţi de documentare cu privire la protecţia naturii şi la energia verde şi vor colecta deşeuri din care vor realiza panouri solare. Acestea vor fi folosite în cadrul taberei de la Zăbala, administrate de Şcoala Populară.

„Avem tabăra de la Zăbala pe care am dori să o reformăm, să fie o tabără de educaţie non-formală şi iniţial ne-am propus să arătăm celor care vin în tabără ce înseamnă energia verde, energia solară, eoliană, dar şi să valorificăm energia verde în cadrul taberei de la Zăbala. În acest sens, iniţial ne-am dorit să cumpărăm panouri solare pentru apă caldă şi energie, am depus un proiect de finanţare, dar nu am câştigat şi cineva ne-a propus să facem noi aceste panouri din materiale reciclabile, spre exemplu din doze de suc sau de bere (...) Scopul nostru pe termen lung este ca oricine vine în tabără la Zăbala să primească informaţii minimale, cel puţin, despre ceea ce înseamnă reciclare şi folosirea energiei verzi“, a declarat Gáj Nándor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.