ACTUALITATE 25 iulie 2022

Exercițiu la Hăghig; scenariu – victime multiple și Plan Roșu de Intervenție

de Covasna Media | 731 vizualizări

Un exercițiu privind testarea capacității de intervenție a serviciilor profesioniste în cooperare cu alte forțe pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier cu victime multiple și cu aplicarea Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Covasna a fost organizat vineri, în zona localității Hăghig. 

Scopul exerciţiului a fost antrenarea structurilor de conducere şi răspuns cu responsabilităţi în managementul şi gestionarea consecinţelor manifestării acestui tip de risc.

Conform scenariului exercițiului, în jurul orei 10:00, prin apel la 112, dispeceratul integrat ISU – SAJ Covasna a fost anunțat despre producerea unui accident rutier în care au fost implicate 2 autoturisme și un camion, la ieșirea din localitatea Hăghig.

S-a activat Planul roșu la nivelul județului Covasna, iar la locul producerii evenimentului au fost alocate următoarele forțe și mijloace din cadrul ISU Covasna: două echipaje SMURD, un ATPVM (autospecială transport victime multiple), un echipaj pentru descarcerare grea, o autospecială cu apă și spumă.

Din partea ISU Brașov au fost alocate o autospecială CBRN (Chimic, Bacteriologic, Radiologic şi Nuclear), o autospecială cu apă și spumă și un echipaj SMURD. 

Totodată, pentru gestionarea acestei situații, la fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe SAJ, echipaje de la Inspectoratul Județean de Jandarmerie și Inspectoratul de Poliție Județean.

În urma acestui accident deosebit de grav au rezultat 6 victime, dintre care una în stare gravă. S-a intervenit pentru descarcerarea persoanelor și pentru acordarea asistenței medicale tuturor victimelor. 

ISU Covasna organizează și desfășoară periodic astfel de exerciții pentru a ne obișnui cu particularitățile fiecărei intervenții și pentru a îmbunătăți colaborarea cu toate structurile responsabile în gestionarea diferitelor tipuri de riscuri. 

ISU mulțumește pentru implicare tuturor structurilor care au participat la exercițiu!

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.