ACTUALITATE 26 octombrie 2011

Exerciţiu ISU la Clermont

de Covasna Media | 57 vizualizări

Astăzi va avea loc un exerciţiu în localitatea Covasna la hotelul Clermont. Acesta vizează activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, a Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendii, constituit în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, comitetului pentru situaţii de urgenţă al oraşului Covasna, altor structuri ale subsistemului judeţean pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă în acţiunea de limitare a efectelor unui incendiu la o clădire cu aglomerări de persoane.

Exerciţiul va începe la ora 12 şi urmăreşte, printre altele, modul în care funcţionează sistemul informaţional – decizional la nivelul structurilor antrenate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de incendii, antrenarea personalului obiectivului pentru aplicarea măsurilor de protecţie specifice, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestei activităţi.

„Din inimă pentru inimi”

În cadrul campaniei de solidaritate socială „Din inimă pentru inimi” ce s-a desfăşurat de-a lungul lunii septembrie, 52 de pompieri covăsneni au ales să-şi ajute semenii, donând sânge. Dacă, prin natura meseriei, aceştia îşi ajută semenii în diverse situaţii de urgenţă, de această dată au ales să se autodepăşească şi să-şi ofere ajutorul prin alt mod, sperând că prin gestul lor vor sensibiliza şi populaţia să doneze, la rândul ei, sânge.

Tot în spiritul solidarităţii, în cursul zilei de luni, pompierii au donat alimente unei asociaţii din municipiul Tg. Secuiesc care are în îngrijire 55 copii. Aceştia au fost abandonaţi de către părinţi sau provin din familii cu o situaţie financiară precară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.