ACTUALITATE 4 octombrie 2021

Exercițiu de salvare-evacuare în Munții Baraolt

de Covasna Media | 794 vizualizări

Joi, 30 septembrie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna, cu participarea unor forțe din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Covasna și Centrul Județean pentru Protecția Naturii și Salvamont Covasna au desfășurat un exercițiu de salvare-evacuare a unor persoane rătăcite și accidentate în mediul montan dificil.

Exercițiul de salvare-evacuare s-a desfășurat în munții Baraoltului - zona Cheile Vârghișului, intervenindu-se pentru salvarea a doi turiști rătăciți și accidentați, unul dintre aceștia necesitând transportarea cu targa.

S-a procedat la identificarea locației după coordonate gps, astfel echipele de intervenție deplasându-se pentru găsirea victimelor, acordarea primului ajutor și pentru transportarea acestora.

Jandarmii montani, lucrătorii salvamont, personalul SMURD, s-au antrenat în comun în zona montană, activând procedurile specifice de cooperare și intervenție pentru facilitarea salvării si evacuării în siguranță a victimelor accidentelor montane.

Principalele obiective sunt dezvoltarea  capacității de interoperabilitate în sistem integrat, creșterea capacității operaționale a structurilor de intervenție, verificarea modului de aplicare a procedurilor operaționale de intervenție și verificarea disponibilității mijloacelor tehnice de comunicații și a vulnerabilității legăturilor de comunicații operative pentru asigurarea conducerii forțelor proprii și a cooperării intra și interinstituționale.

Compartimentul Informare Şi Relaţii Publice al IJJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.