ACTUALITATE 22 martie 2019

Exerciţiu de intervenţie la Târgu Secuiesc, în urma simulării unui cutremur major

de Agerpres | 673 vizualizări

Un exerciţiu de intervenţie, având ca obiectiv gestionarea situaţiilor de urgenţă produse în urma unui cutremur major, a avut loc joi în municipiul Târgu Secuiesc.

Potrivit scenariului, cutremurul, cu epicentrul în zona Vrancea, a avut o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter şi a fost urmat de două replici cu intensitatea de 5, respectiv 4,5 grade.

„La primul scenariu, un apel la 112 a anunţat faptul că într-o clădire dezafectată din municipal Târgu Secuiesc, unde obişnuiesc să se adăpostească persoane fără locuinţe, au fost surprinse printre dărâmături mai multe persoane. Cel de-al doilea scenariu simulat a constat în evacuarea ocupanţilor aflaţi în Grădiniţa „Csipike”, Şcoala generală „Petofi Sandor” şi Sala Polivalentă, în care se desfăşura un meci de fotbal la care asistau aproximativ 400 de spectatori (...) Pentru gestionarea unei astfel de situaţii a fost necesară declanşarea „Planului roşu de intervenţie” existent la nivelul judeţului Covasna. (...) Scopul exerciţiului a fost acela de a verifica modul în care personalul Inspectoratului intervine prompt în cazul unei situaţii de urgenţă care poate surveni la obiectivele menţionate şi altele similare. Astfel de forme de pregătire sunt organizate periodic la nivelul fiecărei subunităţi de intervenţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj.

Potrivit acestuia, peste 30 de pompieri, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două ambulanţe SMURD, o autospecială de transport victime multiple, un autocamion de intervenţie dotat cu container multirisc şi cinci autospeciale de primă intervenţie şi comandă au luat parte la operaţiunile de căutare, salvare şi acordare a primului ajutor medical.

La exerciţiu au participat, de asemenea, forţe aparţinând Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Târgu Secuiesc, Societatea de Cruce Roşie Covasna, precum şi personalul obiectivelor implicate în scenariu.

(Sursă foto: ISU Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.