ACTUALITATE 20 iulie 2014

Examenul de licenţă de la ASE ar putea fi reluat. Corupţie la Facultatea de Finanţe-Bănci

de Covasna Media | 259 vizualizări

După ce pro-decanul de la Facultatea de Finanţe Bănci a fost ridicat de procurori, examenul de licenţă ar putea fi reluat, din pricina suspiciunilor de fraudare la acest examen.

Poliţia Română a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că anchetatorii au făcut trei percheziţii domiciliare în Bucureşti, la locuinţa unui profesor universitar, prodecan la o facultate din cadrul unei universităţi de stat din Bucureşti, la biroul acestuia din cadrul facultăţii şi la sediul unităţii de învăţământ superior.

„În cauză sunt efectuate cercetări faţă de opt suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv dare de mită şi cumpărare de influenţă”, a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat că prodecanul este Iuliu Cosmin Şerbănescu, locuinţa acestuia şi biroul de la ASE fiind percheziţionate.

Conform surselor citate, Şerbănescu ar fi luat de la studenţi între 400 de lei şi 500 de euro, pentru lucrări de licenţă. Şerbănescu mai este suspectat şi de faptul că intervenea pe lângă comisia de licenţă pentru ca studenţii de la care ar fi luat bani să ia examenul.

Poliţia Română a mai arătat că în acest caz au fost emise şi vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere, pe numele persoanelor suspectate.

La percheziţii participă 18 ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor, trei specialişti ai Institutului Naţional de Criminalistică şi o echipă SIAS, sub coordonarea procurorului de caz din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Acţiunea este sprijinită de Serviciul Român de Informaţii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ilyes Ibolya, 20 iulie 2014
Felicitari tuturor celor care lupta impotriva coruptilor, coruptiei...Sunt mama de licentiat de 3 zile la ASE, la alta facultate...Licentiat " pe bune", cu nota pe munca si pe merit...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.