ACTUALITATE 3 mai 2018

Evenimente şi infracţiuni rutiere constatate pe raza judeţului în perioada minivacanţei

de Covasna Media | 639 vizualizări

În data de 28.04.2018, orele 18:45, Poliția orașului Baraolt a fost sesizată, prin apel de urgenţă la 112 despre faptul că pe D.J.131, la ieșirea din localitatea Vîrghiș către Ocland a avut loc un eveniment rutier soldat cu victimă.

În acest eveniment a fost implicat un motociclist în vârstă de 33 ani, care nu a adaptat viteza  la condițiile de drum, respectiv succesiune de curbe și drum cu denivelări semnalizat ca atare şi a pierdut controlul vehiculului, căzând pe partea carosabilă. În urma accidentului conducătorul motocicletei a fost rănit ușor și a fost transportat cu ambulanța la Spitalul orășenesc Baraolt unde, a fost diagnosticat cu ”întindere ligamentară scapulo-umerală stg. postraumatică și contuzie șold drept”, nefiind necesară internarea.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvărșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

În data de 28.04.2018, ora 23:50, poliţiştii din cadrul posturilor de poliţie Malnaş şi Bixad, aflaţi în serviciu pe raza comunei Micfalău, au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 29 ani care nu a putut prezenta nici actul de identitate şi nici permisul de conducere.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, unde a fost testat cu aparatul etilotest, indicând valoarea de 0,59 mg/l  alcool pur în aerul expirat, fapt ce a determinat conducerea acestuia la secția U.P.U din cadrul Spitalului Jud. Sf.Gheorghe, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

***

În data de 28.04.2018, orele 22:12, Poliția mun. Sf.Gheorghe a fost sesizată despre producerea unui eveniment rutier pe str. Voican.

Din primele verificări efectuate a reieşit că un bărbat în vârstă de 37 ani, aflat la volanul unui autoturism a acroşat o maşină staţionată în zonă.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop cu aparatul marca Drager, rezultatul fiind de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat ulterior fiind condus la Spitalul Judeţean de Urgenţe „Dr. Fogolyan Kristof” din mun. Sfântu Gheorghe, la secţia U.P.U., unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit faptul că persoana în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

***

La data de 01.05.2018, ora 19:20, lucrători ai Secției nr. 1 Poliție Rurală Sfântu Gheorghe, în timp ce efectuau serviciul de control trafic pe raza comunei Reci, au oprit pentru control un ATV care nu avea montate plăcuțele cu numerele de înmatriculare/înregistrare care circula pe drumul comunal 26  Măgheruș - Aninoasa.

   În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoana care conducea ATV-ul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie și vehiculul în cauză nu figurează ca înmatriculat sau înregistrat. Totodată conducătorul ATV-ului a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Orășenesc Covasna unde i –au fost recoltate două probe biologice.

  Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără drept de a conduce și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 01.05.2018, orele 02.20, poliţiştii din mun. Tg. Secuiesc aflaţi în serviciul de patrulare au observat un autoturism care se deplasa sinuos, fiind un real pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Autoturismul în cauză a fost oprit folosindu-se sistemul acustic și cel luminos al autospecialei de serviciu, conducătorul acestuia fiind un bărbat în vârstă de 39 ani, deţinător al permisului de conducere pentru mai multe categorii de vehicule.

Datorită faptului că susnumitul se afla într-o stare vizibilă de ebrietate și prin vorbire emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, dar acesta a refuzat să fie testat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Tg. Secuiesc pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, unde în prezența medicului de gardă a refuzat recoltarea de probe biologice.      

Conducătorul autoturismului, este cercetat în continuare pentru comiterea infracțiunii de refuz al conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.