ACTUALITATE 4 mai 2015

Esplanadă pietonală, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 494 vizualizări

Esplanada pietonala centru Sfantu Gheorghe proiect mai 2015

Primăria Sfântu Gheorghe va demara luna aceasta un amplu proiect de reamenajare a centrului municipiului, ce are ca scop închiderea traficului rutier din zonă şi crearea unei esplanade pietonale.

Principalul punct de atracţie al acestei esplanade va fi, potrivit proiectului, o colină de aproximativ cinci metri înălţime, 13 lăţime şi 33 lungime amplasată în vecinătatea Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna, ce va evoca „trupul pietrificat” al balaurului răpus de Sfântul Gheorghe, ocrotitorul oraşului.

În opinia proiectanţilor, această colină va putea reprezenta un loc de joacă pentru copii, dar în acelaşi timp şi o inedită insulă de verdeaţă ce va compensa eliminarea din peisaj a celei existente în momentul în faţă în Piaţa Libertăţii, folosită pentru decoraţiuni florale.

Practic, circulaţia rutieră va fi închisă definitiv în Piaţa Libertăţii şi pe tronsonul din faţa Colegiului „Székely Mikó” şi a Teatrului „Tamási Áron”, unde se va crea o zonă de promenadă.

Prin acest proiect, autorităţile locale şi-au propus să modernizeze centrul municipiului, dar în acelaşi timp şi să restituie oraşului locul tradiţional de promenadă, unde se desfăşurau târgurile şi principalele evenimente publice.

Primarul Antal Árpád a declarat luni că în foarte scurt timp va face o prezentare detaliată a proiectului, care a fost aprobat recent de Consiliul Local, precizând că lucrările vor demara cel mai probabil la mijlocul acestei luni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
RObert, 5 mai 2015
Eu am aflat prima data vestea la inchiderea festivitatilor de Zilele Sfantu Gheorghe ... un asemenea proiect, parerea mea, necesita dezbatere publica si consultarea populatiei orasului, nu ? Cum se citeste integral
ZIca, 5 mai 2015
Intrebarea cheie este pe unde va fi deviat traficul infernal din micul centru al orasului? Pe deasupra parcului? Daca da, vom face plangere!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.