ACTUALITATE 9 ianuarie 2020

Emitere ordin de protecție provizoriu

de Covasna Media | 1370 vizualizări

La data de 8 ianuarie 2020, în jurul orei 02:00, polițiștii Postului de Poliție Vâlcele au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie în vârstă de 36 de ani cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni fizice, fiind lovită de către soțul acesteia.

La  fața locului poilțiștii au constatat faptul că soțul victimei, în vârstă de de 38 ani, în urma unor discuții în contradictoriu și-a lovit și agresat soția.

Având în vedere că în urma evaluării s-a constatat faptul că starea conflictuală prezintă un grad de risc iminent, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Dacă sunteţi victimă a violenţei în familie:

- sesizați imediat poliția; poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea dumneavoastră pot fi puse în pericol printr-un act de violenţă domestică, vor emite ordinul de protecţie provizoriu în scopul diminuării acestui risc.

- este important să știți faptul că și dumneavoastră puteți solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe măsuri, obligaţii sau interdicţii.

-  depuneţi o cerere la judecătoria de care aparţineţi cu domiciliul sau reşedinţa, însoţită de probe: certificat medico-legal, nume martori, înscrisuri sau înregistrări etc;

- la depunerea cererii la judecătorie este recomandat să vă prezentaţi împreună cu martorii;

-  dacă până la emiterea ordinului de protecţie vă simţiţi în pericol, cereţi sprijin ONG-urilor care oferă servicii sau adăposturi, ori  D.G.A.S.P.C. Covasna.

- după emiterea ordinului de protecţie şi punerea lui în aplicare, semnalaţi orice încălcare a prevederilor lui, la 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie;

- La expirarea duratei măsurilor de protecţie, persoana protejată poate solicita un nou ordin de protecţie, dacă există indicii că, în lipsa măsurilor de protecţie, viaţa, integritatea fizică sau psihică ori libertatea i-ar fi puse în pericol.

(Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.