ACTUALITATE 16 iunie 2016

Elevii din Sita Buzăului, în proiect despre tradiţii şi cultură locală

de Razvan Craciun | 531 vizualizări

Elevii de gimnaziu din zona comunei Sita Buzăului participă vineri, 17 iunie, la a treia ediție a proiectului „Tradiţie şi culoare în ochii tăi, copile!”. Scopul evenimentului este cel de valorificare a culturii locale din zona Sita Buzăului.

Organizatorii spun că în cadrul proiectului vor fi derulate 4 ateliere de lucru la care elevii beneficiari direcţi vor participa prin rotaţie, împărţiţi în 4 grupe: atelierul de „Pictură pe vase ceramice”, atelierul de „Quilling”, atelierul de „Modelaj lut” şi atelierul „Război de ţesut”. În cadrul fiecărei ture şi atelier, elevii care vor realiza cele mai bune lucrări vor primi premii şi diplome. Premiile au fost alese de organizatori în scopul încurajării elevilor de a-şi petrece timpul liber în mod sănătos, prin activităţi meşteşugăreşti. De asemenea, în cadrul proiectului va fi amenajat un stand de informare privind efectele şi riscurile consumului de tutun şi alcool, şi de promovare a alternativelor de viaţă sănătoasă.

„Tradiţie şi culoare în ochii tăi, copile!” este organizat de Asociaţia Cultural Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni”, în parteneriat cu Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Şcoala Gimnazială din Zăbrătău, Asociaţia Culturală „Brâul Sitean” şi Biblioteca Şcolii Gimnaziale „Nicolae Russu” din Sita Buzăului. Proiectul cultural se bucură de sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.