ACTUALITATE 20 aprilie 2009

Elevii de la Brâncuşi au spus „Nu, violenţei”

de Covasna Media | 215 vizualizări
Consiliul Elevilor din cadrul Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi a spus „Nu, violenţei“ şi a organizat recent la cantina şcolară o prezentare pe tema violenţei, a metodele de prevenire a acesteia şi a cauzelor acestui fenomen. Elevii prezenţi în număr mare la campania organizată sub numele „Nu, violenţei“ au asistat la mai multe reprezentaţii scenice pe tema violenţei, văzută în raportul elev – profesor, elev – elev sau raportat la personalul din şcoală şi nu numai, şi au vizionat o prezentare a

Consiliul Elevilor din cadrul Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi a spus „Nu, violenţei“ şi a organizat recent la cantina şcolară o prezentare pe tema violenţei, a metodele de prevenire a acesteia şi a cauzelor acestui fenomen.

Elevii prezenţi în număr mare la campania organizată sub numele „Nu, violenţei“ au asistat la mai multe reprezentaţii scenice pe tema violenţei, văzută în raportul elev – profesor, elev – elev sau raportat la personalul din şcoală şi nu numai, şi au vizionat o prezentare a fenomenului violenţei şi a implicaţiilor acestuia asupra vieţii de zi cu zi.

Iniţiativa Consiliului Elevilor a fost susţinută şi de conducerea şcolii şi a reprezentat o modalitate de informare a publicului şi a celor prezenţi în privinţa violenţei, a luptei împotriva acesteia şi a problemelor cu care tinerii se confruntă din cauza ei, graniţa dintre o simplă lovitură şi faptele sancţionabile prin lege fiind de multe ori foarte uşor de trecut. Sub mesajul de a lăsa deoparte indiferenţa şi de a acţiona în cazuri de violenţă, campania a oferit totodată şi sfaturi privind paşii care trebuie urmaţi în cazul unei încăierări sau agresiuni, informaţii despre cine trebuie anunţat – profesor, adult, părinte, forţe de ordine, poliţist de proximitate, în funcţie de situaţie, loc etc.

Împotriva violenţei luptă şi Compartimentul de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, invitat la evenimentul de la Grupul Şcolar Brâncuşi. Acest Compartiment derulează împreună cu parteneri din Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), Centrul de Asistenţă Psihopedagogică Covasna şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi un proiect local de prevenire a violenţei în şcoli - „Fii propriul tău stăpân“, care urmăreşte reducerea factorilor de risc şi creşterea factorilor de protecţie pentru prevenirea violenţei în şcoli, prin intermediul dezvoltării şi îmbunătăţirii unor deprinderi de viaţă sănătoase. Grupul ţintă este format din copiii aflaţi în clasele gimnaziale şi liceale din unităţile de învăţământ din judeţ. Potrivit datelor cuprinse în proiect, din analiza unor date statistice rezultă că populaţia predispusă la violenţa din şcoli este formată din tineri care sunt mai permeabili în adoptarea anumitor comportamente de risc, pe fondul unor informaţii insuficiente, incoerente sau fragmentate.

Ana Sidon

Teme articol: elevi violenta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.