ACTUALITATE 23 august 2016

Elevii de clasa a IV-a vor avea din 12 septembrie manualele noi pentru șapte discipline

de Agerpres | 181 vizualizări

Elevii de clasa a IV-a vor avea din 12 septembrie manuale noi pentru șapte dintre discipline, iar cel mai probabil pentru alte două manualele vor ajunge în școli în perioada septembrie-octombrie, a declarat marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al MENCS, Mirabela Amarandei.

"Suntem la momentul la care putem spune că pentru șapte discipline, deci pentru șapte loturi licitate vor exista manuale școlare în 12 septembrie pe băncile copiilor de clasa a IV-a. Vorbim de Limba modernă franceză, Limba modernă germană, Limba și literatura română pentru secțiile cu predare în limba maghiară, Educație civică, Muzică și mișcare, Arte vizuale și abilități practice, respectiv Religie", a spus Amarandei.

Potrivit acesteia, manualele pentru disciplinele Matematică și Limba modernă engleză care au fost contestate. Instanța a rezolvat contestațiile iar manualele ar putea ajunge pe băncile elevilor de clasa a IV-a în septembrie-octombrie.

"Loturile pentru aceste discipline au fost contestate în instanță, dar instanța a rezolvat contestațiile respective. În consecință, sperăm noi ca în septembrie-octombrie manualele pentru aceste două discipline să ajungă pe băncile copiilor", a explicat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Amarandei a afirmat că pentru manualele de Limba și literatura română, Științele naturii, Istorie și Geografie contestațiile se află pe rolul instanțelor.

"Situația mai puțin fericită vizează patru discipline respectiv Limba și literatura română, Științele naturii, Istorie și Geografie. Aceste loturi sunt pe rolul instanțelor sunt contestate. Pe măsură ce instanțele vor decide vom face tot posibilul pentru ca manualele de la aceste discipline să poată fi asigurate", a spus Mirabela Amarandei.

 

Teme articol: elevi scoala manuale
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.