ACTUALITATE 25 mai 2009

Elena Udrea din nou în Covasna

de Covasna Media | 514 vizualizări
Ministrul Turismului a participat sâmbătă la Parada Cârnaţilor, a vizitat staţiunea Şugaş-Băi şi a participat la o acţiune de ecologizare la Valea Crişului

Prezent sâmbătă la Sfântu-Gheorghe, la Parada Cârnaţilor, ministrul Turismului, Elena Udrea, a plecat de aici spre Valea Crişului, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai PD-L Covasna şi unde a participat apoi la o scurtă acţiune de ecologizare. După Valea Crişului, Elena Udrea a fost condusă de către preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, la Şugaş Băi, unde i-au fost prezentate activele

Ministrul Turismului a participat sâmbătă la Parada Cârnaţilor, a vizitat staţiunea Şugaş-Băi şi a participat la o acţiune de ecologizare la Valea Crişului

Prezent sâmbătă la Sfântu-Gheorghe, la Parada Cârnaţilor, ministrul Turismului, Elena Udrea, a plecat de aici spre Valea Crişului, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai PD-L Covasna şi unde a participat apoi la o scurtă acţiune de ecologizare. După Valea Crişului, Elena Udrea a fost condusă de către preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, la Şugaş Băi, unde i-au fost prezentate activele recent achiziţionate de autorităţile locale de la omul de afaceri Ioan Niculae, precum şi pârtia de schi. În acest context, ministrul Turismului a promis sprijin pentru investiţii în modernizarea activelor cumpărate, dar a recomandat, în acelaşi timp, o centralizare mai mare a atenţiei acestora către infrastructură, de care depinde foarte mult dezvoltarea turismului în zonă.

Elena Udrea a subliniat că zona Şugaş- Băi, inclusă în programul „Drumul apelor minerale“, are un potenţial turistic impresionant, cu atât mai mult că se află la o distanţă de numai 8 kilometri de Sfântu Gheorghe. Astfel, judeţul Covasna a obţinut promisiunea de finanţare a proiectului de la Şugaş Băi prin programul de investiţii al Ministerului Turismului.

De altfel, Elena Udrea a arătat că, de la ultima sa vizită în luna februarie a acestui an în judeţul Covasna, şi-a respectat promisiunea pentru Covasna şi Harghita, acestora fiindu-le alocate 19 milioane de lei pe anul 2009, pentru dezvoltarea şi modernizarea unor obiective turistice.

Nemulţumită de ritmul accesărilor fondurilor de investiţii

Referindu- se la banii pe care Ministerul Turismului îi are disponibili în acest an pentru investiţii în proiecte de turism la nivel local, Elena Udrea s-a arătat nemulţumită de lipsa de iniţiativă a acestora şi şi-a exprimat temerile în legătură cu faptul că o mare parte din sumă ar putea rămâne necheltuită.

„Sunt nemulţumită, pentru că până la ora aceasta am reuşit să facem plăţi numai pentru două proiecte - unul la Alba Iulia şi altul la Piatra Neamţ (...). Poate că autorităţile au fost luate prin surprindere când am venit cu banii, pentru că nimeni nu se mai aştepta, după atâţi ani, să mai vină şi bani... Noi am trimis însă scrisori autorităţilor locale, prin care le-am rugat să urgenteze procedurile, deoarece aşteptăm cu aceşti bani în cont, iar turismul are nevoie de investiţii“, a explicat Elena Udrea.

Potrivit ministrului Turismului, doar în jur de 5% din cele aproximativ 60 de milioane de euro, sumă de care dispune Ministerul Turismului în 2009 pe proiecte de investiţii, au fost folosiţi până acum. „Ar fi un mare păcat să nu fie cheltuiţi, dacă nu reuşim să se realizeze finanţări, pe bună dreptate banii aceştia este posibil să se realoce către domenii unde există nevoie de ei“, a mai spus Elena Udrea.

„Bătaie“ pe Elena Udrea

Ministrul Turismului, Elena Udrea, îşi anunţase participarea la Zilele Turismului Covăsnean încă de la ultima sa vizită din iarnă.

Drept urmare, organizatorii Zilelor s-au simţit liberi să o treacă pe Udrea ca oaspete pe toate materialele evenimentului, în vreme ce şi PD-L Covasna a încercat să-şi asume vizita ministrului. Situaţia a creat momente hazlii pe tot parcursul prezenţei Elenei Udrea în judeţul Covasna, reprezentanţii autorităţilor locale, în special Tamas Sandor şi Antal Arpad, şi cu cei ai PD-L Covasna nereuşind deloc să se înţeleagă asupra programului ministrului, cu atât mai mult cu cât fiecare dorea să-i expună acestuia probleme ce ţineau de activităţile administrative, respectiv politice.

Monica Rizea

Teme articol: TURISM Sugas Bai Elena Udrea
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.