ACTUALITATE 12 februarie 2017

Eduard Novak, reales preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism

de Agerpres | 772 vizualizări

Eduard Novak va conduce în următorii patru ani Federaţia Română de Ciclism, fiind reales în funcţia de preşedinte în cadrul Adunării Generale ce a avut loc vineri, în staţiunea Balvanyos, din judeţul Covasna.

Eduard Novak şi-a anunţat victoria pe pagina sa de socializare. „După cinci ore de dezbateri, am fost ales din nou preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism. Mulţumesc tuturor pentru susţinere şi vă promit că în următorii patru ani ciclismul românesc va deveni un punct important pe harta ciclismului european“, a scris acesta.

Eduard Novak, născut în 1976 la Miercurea Ciuc, este cvintuplu campion mondial la paraciclism, unicul campion paralimpic din istoria României, manager al Tuşnad Cycling Team, singura echipă continentală din România, şi a mai condus Federaţia Română de Ciclism între anii 2013-2016.

Printre obiectivele sale, enunţate în cadrul strategiei federaţiei pentru următorii patru ani cu care a candidat, se numără obţinerea finanţării anuale de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi COSR pentru ciclul olimpic şi paralimpic 2017-2020, atragerea de sponsorizări de minimum 50.000 euro în 2017 şi creşterea ulterioară a acestui buget cu minimum 25% în fiecare an, calificarea a minimum unui sportiv şi a unei sportive la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la proba de şosea, calificarea a măcar unui sportiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la disciplina de mountain bike, precum şi calificarea a minimum trei sportivi şi a unei sportive la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 şi obţinerea cel puţin a unei medalii.

Printre obiectivele se mai numără continuarea dezvoltării tuturor ramurilor ciclismului: şosea, mountain bike, pistă, bmx, trial, paraciclism, a ciclismului pentru copii şi creşterea numărului de legitimaţi la 400 pentru aceasta categorie, susţinerea sportivilor de lot, pe nivel de performanţă, cu indemnizaţii lunare, continuarea proiectului de licenţiere a cicliştilor amatori şi atingerea unui număr de 800 de sportivi licenţiaţi FRC, susţinerea cluburilor afiliate FRC, organizarea de cursuri şi seminarii pentru formarea şi perfecţionarea de antrenori, mecanici, team manageri, instructori sportivi şi masori, construirea unui velodrom la standarde internaţionale cu ajutorul autorităţilor locale, reluarea Turului României, înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale şi implementarea Cupei României la fiecare disciplină.

Novak a mai menţionat că lucrează la un proiect unic în România şi în Europa de Est, respectiv crearea unei Academii de ciclism.

Contracandidaţii lui Novak la preşedinţia federaţiei au fost Viorel Florin Grosu şi Nicolae Plugaru.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.