ACTUALITATE 9 martie 2017

EDITORIAL. Cine pune etichete pe fruntea României

de Observatorul de Covasna | 1100 vizualizări

Preşedintele Senatului crede că tot ce-am reuşit noi, pleava societăţii, ăştia care îi susţinem pe-alde Kovesi, procurorii ei şi rebelii din Piaţa Victoriei, este să punem o etichetă de neşters pe fruntea României: aceea de „corupţi”. Pe fruntea ta, Românie, scrie „ţară coruptă” pentru că aşa vor nişte nenorociţi cumpăraţi de Nicuşor Dan, de Soros şi de corporaţiile multinaţionale. Inclusiv nişte gazetari ori excesiv de proşti, ori excesiv de ticăloşi – cunoaşteţi enunţul formulat de dl. Şerban Nicolae.

Îl anunţ pe dl. CP Tăriceanu că sunt unul din susţinătorii acţiunilor din Piaţa Victoriei şi din oricare altă Piaţă sau Stradă care apără democraţia şi atât de fragilul stat de drept din România. Prin urmare, mă înscriu în categoria blamată de al doilea om în stat (cu nişte ani în urmă ziceam că mai rău decât Crin Antonescu în această postură nu se poate, uite că m-am înşelat...), ceea ce îmi dă dreptul să spun ce spun: onorabile, eşti depăşit de situaţie, nu poporul din Pieţele României a pus eticheta „corupt” pe fruntea ţării, nu procurorii Codruţei Kovesi sunt purtătorii acestei ştampile atât de detestate. Ai să râzi, venerabile, dar cei care au lipit eticheta asta pe fruntea ţării şi a noastră, a cetăţenilor care-şi văd de treaba lor şi nu fură ca-n codru sunteţi chiar voi, politicienii fără de care nimic nu mişcă în România. Voi şi proastele voastre obiceiuri.

Ca să fiu şi mai clar: nu eu sunt cel urmărit penal şi judecat pentru mărturie mincinoasă. Pardon?! Cin’ să fie? Nu eu sunt condamnat la închisoare cu suspendare pentru blestemăţii la un Referendum. Pardon?! Cin’ să fie? Eu înţeleg să mistifici, să te uiţi în oglindă şi-n loc de-un trunchi ros de putregai să vezi un mândru şi sănătos copac, boala asta are şi-un nume, narcisism îi zice, dar nu pricep nicicum de ce trebuie să-i jigneşti pe ceilalţi acuzându-i că defăimează ţara, poporul, conducătorii iubiţi... Chiar aşa, maestre, ce vă doare mai mult, imaginea din oglindă sau starea naţiunii?!

Dl. Tăriceanu este unul din fericiţii purtători de ecuson „parlamentar al României” care afirmă următoarele într-o declaraţie publică votată de majoritari: „Parlamentul îşi reafirmă supremaţia politică faţă de toate celelalte instituţii publice”. Al dracu’ treabă, şeful Senatului vrea să schimbe o realitate doar din condei. Adică vede că Parlamentul e pe nicăieri în orice sondaj de opinie, indiferent cine-l comandă, dar insistă: băi, nu politicienii pun eticheta „corupt” pe fruntea României, ci voi, nenorociţilor, voi care protestaţi, care cercetaţi, judecaţi şi daţi sentinţe nedrepte împotriva prea-cinstiţilor politicieni. Prin urmare, declar: noi suntem cei mai cinstiţi, mai deştepţi, mai viteji şi mai drepţi dintre români, restul e pleavă, e negură, e praf şi tină!

Omul crede ce vede sau ce i se pare că vede. Mă refer aici la omul normal, supus presiunilor uriaşului aparat de manipulare şi dezinformare instalat în casele oamenilor. Celălalt om, ăla care-şi pupă toate părţile trupului în oglindă, nu dă doi bani pe ce vede şi aude, el crede doar ce vrea el să creadă, ce-i convine lui să creadă. Oamenii ăştia sunt periculoşi când ajung să aibă şi funcţii importante pe undeva, indiferent unde. Şi e plin Parlamentul, e plin Guvernul, sunt pline şi alte instituţii esenţiale ale statului de acest fel de oameni. E plină ţara asta de oameni fără de care nu se poate, de-aia şi suntem unde suntem: pe nicăieri...

Rămân la ideea că Tăriceanu şi-ai lui şi-au trăit traiul politic, acum se întâmplă ultimele zbateri. Viitorul nu este al lor, ci al celor care au făcut din România un exemplu de ţară care luptă împotriva corupţiei. Tăriceanu, Dragnea, Nicolae şi tot alaiul lor de partide vor fi reţinuţi drept apărători ai corupţilor şi luptători împotriva statului de drept. Ce încearcă să facă acum Tăriceanu este să-şi aburească oglinda.

(Dumitru Manolăchescu)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.