ACTUALITATE 15 februarie 2016

Ediţia a XIII-a a Concursului Naţional „Mesajul Meu Antidrog ”

de Covasna Media | 902 vizualizări

Agenţia Naţională Antidrog (A.N.A), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog de la nivel teritorial, lansează la nivel naţional ediţia a XIII-a a concursului „Mesajul meu antidrog”, având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri!”.

Ediţia a XIII-a a concursului se desfăşoară în intervalul februarie-iulie 2016, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din toate judeţele ţării şi din Bucureşti. „Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA.

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Parteneri în acest proiect, alături de ANA, sunt Inspectoratele Şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, Direcţiile Judeţene de Tineret şi Sport, organizaţii neguvernamentale şi autorităţi locale.

Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.

Secţiunile ediţiei a XIII-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen), film scurt metraj, spot, sport (la nivel judeţean), iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

La nivelul jud. Covasna, ediţia trecută a concursului Național „Mesajul meu antidrog” a notat realizări remarcabile prin ocuparea locurilor I și III la faza naţională, secțiunea eseu literar limba maghiară. Locul I a fost ocupat de eleva Szőcs Nagy Timea din cadrul Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” din Sf. Gheorghe, și locul III a fost ocupat de eleva Karácsony Kinga din cadrul Liceului Teoretic Reformat din Tg. Secuiesc. Premiile constau în câte o tabletă performanţă pentru fiecare dintre câștigătoare.

În acest sens, le urăm felicitări câștigătorilor precum și mult succes participanților din acest an!

Coordonator CPECA Covasna,

Insp.spec.adm.publică Liliana Lazea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.