ACTUALITATE 23 aprilie 2009

Ecusoane pentru cei sărbătoriţi de Zilele Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 261 vizualizări
Toţi cetăţenii din Sfântu Gheorghe, care poartă numele de Gheorghe sau derivate al acestuia, vor primi ecusoane, pentru a fi recunoscuţi, felicitaţi şi sărbătoriţi timp de trei zile, cu ocazia zilei numelor lor şi a Zilelor oraşului. Grubisics Levente, organizatorul celei de-a 17-a ediţii a Zilelor Sfântu-Gheorghe, a declarat că ecusoanele vor fi împărţite tuturor cetăţenilor oraşului ce poartă numele marelui mucenic,

Toţi cetăţenii din Sfântu Gheorghe, care poartă numele de Gheorghe sau derivate al acestuia, vor primi ecusoane, pentru a fi recunoscuţi, felicitaţi şi sărbătoriţi timp de trei zile, cu ocazia zilei numelor lor şi a Zilelor oraşului.

Grubisics Levente, organizatorul celei de-a 17-a ediţii a Zilelor Sfântu-Gheorghe, a declarat că ecusoanele vor fi împărţite tuturor cetăţenilor oraşului ce poartă numele marelui mucenic, fie ei români sau maghiari, tot ceea ce vor avea de făcut aceştia fiind să prezinte un act de identitate prin care să ateste că poartă numele partonului spiritual al urbei. Împărţirea ecusoanelor va începe de astăzi, la un stand special amenajat în centrul oraşului, organizatorii sugerând chiar că cei care îi vor întâlni pe sărbătoriţi i-ar putea cinsti cu câte un pahar de bere ori o îmbrăţişare sau un sărut.

Sărbătorirea celor ce poartă numele oraşului sau derivate ale acestuia are loc pentru prima oară în cadrul Zilelor Sfântu-Gheorghe, care în acest an beneficiază de un program şi un concept mult mai ample şi mai dinamice decât cele din anii trecuţi.

Deşi săptămâna dedicată Zilelor oraşului a început, practic, de duminica trecută, cu diverse activităţi culturale, următoarele trei zile sunt considerate a fi cele mai importante, deoarece atunci sunt aşteptaţi cei mai mulţi vizitatori ai Zilelor, odată cu deschiderea Târgului Sfântu-Gheorghe, ce va avea loc astăzi. Dintre cele mai aşteptate evenimente, concertele Boney M şi Holograf se disting fără drept de apel. Cu toate acestea, actuala ediţie aduce noutăţi plăcute, precum deschiderea a două corturi destinate tinerilor - Cortul Tineretul român Pentru Comunitate şi Cortul MIERT al tineretului maghiar şi o demonstraţie de aerobic la care vor lua parte 2000 de copii.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.