ACTUALITATE 2 aprilie 2015

Echipajul Szabó/Andreoiu a câştigat Raliul Braşovului la clasa 9

de Covasna Media | 161 vizualizări

Deşi la recunoaşterile probelor speciale vremea a fost însorită şi gradele din termometre ridicate, Tess Rally şi-a respectat renumele de „Monte Carlo al României” şi a pregătit echipajelor participante condiţii dificile: ploaia, suprafaţa alunecoasă şi ceaţa au făcut ca evoluţia pe probele speciale să fie mai complicată decât se anunţa iniţial.

Covăsnenii Szabó Csongor şi Marcus Andreoiu au pornit hotărâţi să îşi îndeplinească obiectivul, acela de a se impune în cadrul clasei 9, şi, după un start uşor ezitant, cu un loc 3 pe prima specială de vineri, au reuşit să se impună pe următoarele două probe şi să se instaleze în fotoliul de lider la finalul primei zile de concurs. „După testele efectuate înaintea raliului, am pornit bine pe primele speciale şi am fost mulţumiţi de poziţia în clasament înaintea zilei secunde, cea care urma să fie mult mai dificilă”, a spus Csongor la finalul superspecialei din centrul Braşovului.

Ziua secundă a raliului a programat 6 speciale pe care echipajul a pornit cu un avantaj de aproape 17 secunde, pe care a reuşit să şi-l mărească la aproape un minut după încă o victorie de probă şi un loc trei în cadrul clasei, după câte o trecere pe „Pârâul Rece” şi „Râşnov”. Astfel, Csongor şi Marcus porneau cu un avans considerabil pe probele regină ale Tess Rally: „Babarunca” şi „Cheia”, cele care au decis de multe ori învingători şi abandonuri.

Tess Rally 2015 - CP 2 - Csongor Szabo & Marcus Andreoiu (1)

Cu o evoluţie precaută din cauza cantităţii mari de apă de pe traseu şi a aderenţei scăzute, echipajul #39 a reuşit să se menţină pe prima poziţie în clasamentul clasei, dar a pierdut foarte mult din avantajul acumulat: doar 10 secunde îl despărţea de următorul clasat, la această diferenţă contribuind şi faptul că cei doi au ajuns din urmă un echipaj mai lent. „Din păcate, am pornit pe cele două speciale lungi cu cauciucuri care nu ne-au avantajat şi am pierdut foarte mult timp, fiind nevoiţi să adoptăm o abordare care să ne ducă la final”, a declarat Csongor la întoarcerea în service după probele regină ale raliului.

Lupta pentru victorie s-a dat pe ultimele două speciale ale Raliului Braşovului, acolo unde Csongor şi Marcus s-au duelat cu Vlad Cosma şi Diana Haţegan, fiecare echipaj adjudecându-şi câte o probă specială. În final, victoria s-a decis pe speciala „Poiană”, diferenţa la final fiind de doar 5 secunde în favoarea lui Csongor şi a lui Marcus, echipajul fiind la a doua victorie consecutivă în cadrul clasei, după ce şi în 2014 s-au impus pe asfaltul de lângă Braşov: „Suntem foarte fericiţi, după doua zile lungi şi dificile pentru toate echipajele, să reuşim să fim pe cea mai înaltă treaptă în clasamentul clasei 9. Este un start excelent de sezon şi sperăm să menţinem acelaşi ritm şi la următoarele etape programate”, a încheiat Csongor.

Surpriza a venit în cadrul clasamentului maşinilor cu 2 Roţi Motrice, acolo unde Szabó Csongor şi Marcus Andreoiu au urcat pe ultima treaptă a podiumului, reuşind această performanţă pe ultima specială a raliului, după ce au obţinut un timp foarte bun pe coborârea dintre Poiana Braşov şi Braşov. Echipajul pleacă de la Braşov cu maximul de puncte după victoria în cadrul clasei 9, pornind cu dreptul în noul sezon, şi reuşeşte să acumuleze 18 puncte în clasamentul maşinilor cu 2 Roţi Motrice.

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri va avea loc în perioada 7-9 mai la Arad, având programate un total de 11 probe speciale, în lungime de 150 de kilometri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 7 ore, 44 minute

Concert Mozart

Acum 8 ore, 29 minute

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ac5ceptabil, 7 aprilie 2015
Un echipaj valoros !!! Falicitäri.
alex, 3 aprilie 2015
Felicitări! La mai multe premii!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.