ACTUALITATE 25 octombrie 2015

După 9 săptămâni prin Europa, Trupa Osonó priveşte înapoi cu mândrie

de Covasna Media | 73 vizualizări

Trupa Osonó a încheiat turneul european de 9 săptămâni, care a început pe 21 august şi care în cifre a însemnat: participarea la trei Festivaluri Internaţionale, din Spania, Luxemburg şi Franţa, unde Teatrul Independent Osonó din Sf. Gheorghe a reprezentat România și Europa de Est; un premiu la Festivalul Internaţional de Teatru din Franța; multe invitaţii pentru parteneriate în proiecte teatrale internaționale; 16.200 kilometri parcurşi pe drumurile europene, între localităţi din Ungaria, Austria, Germania, Franța, Anglia, Scoția, Belgia, Italia, Luxemburg, Danemarca și Spania; 26 de reprezentaţii cu spectacolul „Chipul din oglinda apei”, în 18 oraşe gazdă.

Pe lângă reprezentaţiile teatrale, doi membri ai echipei, Fazakas Misi și Mucha Oszkár, au ținut workshopuri pentru tineri și pentru companii teatrale.

Membrii Trupei – Benyhe Bernát, Bernát Szilárd, Bilibok Apollónia, Daragics Bernadette, Fazakas Misi, László Fruzsina, Major Erik, Mucha Oszkár și Sebestyén Eszter – au revenit acasă pe 21 octombrie. De reţinut, Turneul european a fost finanţat din propriile resurse ale Teatrului Osonó, care au fost completate prin fondurile acordate de Fundația Tiszta Formák din Ungaria, de Fundația pentru Comunitate – MOL, prin Programul Pot ajuta, și de Consiliul Județean Covasna.

Următorul Turneu european al Trupei Osonó va avea loc în martie 2016. Dar până atunci, la mijlocul lui noiembrie anul curent, Osonó pleacă în turneu la Târgu Mureș și Cluj-Napoca, iar la începutul lui decembrie, în Ungaria, unde, pe lângă producţia „Chipul din oglinda apei”, va susţine reprezentaţii şi cu spectacolul „Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez”. 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.