ACTUALITATE 25 aprilie 2018

DSVSA Covasna desfăşoară o amplă acțiune de control tematic

de Covasna Media | 536 vizualizări

Începând din data de 25 aprilie 2018 inspectorii DSVSA Covasna vor demara ample acțiuni de control  tematici legate de organizarea zilei municipiului  „Sfântu Gheorghe”, dar si perioada minivacanței din perioada 27 aprilie – 1 mai 2018. Acțiunea vizează intensificarea controalelor oficiale și a măsurilor ce trebuiesc aplicate pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.

În perioada 27.04 - 01.05.2018 va fi asigurată permanenţa, va fi afişat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor de igienă în unităţile supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, situate în special în zonele de agrement/ localităţile de interes turistic, în care se organizează anumite evenimente (târguri de vară, pelerinaje la aşezămintele de cult cu ocazia unor sărbători religioase, hramuri bisericeşti etc).

În perioada 02-15 mai 2018 inspectorii DSVSA Covasna vor efectua ample acțiuni de control la nivelul tuturor crescătorilor de animale. Acțiunea vizează în principal nivelul de realizare a acțiunilor de supraveghere a sănătății animalelor înaite de ieșire la pășune. Astfel, se vor verifica dacă la efectivele de bovine, ovine, porci și câini au fost realizate în totalitate acțiunile de tuberculinare, recoltările de sânge și vaccinările profilactice, după caz. Animalele la care nu au fost realizate aceste acțiuni de depistare, respectiv de vaccinare, vor fi interzise să  iasă la pășune. De asemenea se vor verifica și aspectele legate de identificarea animalelor, în special aceea a porcinelor din gospodăriile populației, precum și de vaccinarea antipseudopestoasă a păsărilor, de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor.

Pe lângă măsurile de restricție în circulația animalelor se vor aplica și sancțiuni contravenționale. Ceea mai mica sancțiune aplicabilă este de 600 lei, se mai precizează în sursa menţionată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.