ACTUALITATE 11 ianuarie 2016

„Dreptul elevilor de a refuza participarea la cursuri, dacă ele depășesc șapte ore, este exagerat”

de Covasna Media | 187 vizualizări

Statutul elevilor aşteaptă de patru ani să fie adoptat oficial ca document care să prevadă drepturile şi obligaţiile elevilor. Printre dorințele elevilor, dreptul de a protesta și cel de a refuza participarea la cursuri, dacă acestea depășesc șapte ore pe zi. Dorințe pe care inspectorul școlar general al Municipiului București le consideră exagerate.

Elevii români vor să aibă un statut al lor. Vor ca, odată ce au împlinit 14 ani, să decidă singuri dacă participă la orele de religie, să-şi aleagă materiile opţionale și dreptul de a-şi evalua profesorii, prin intermediul unor fişe anonime.

Ei mai vor să aibă dreptul de a protesta și pe cel de a refuza să participe la cursuri, dacă acestea depășesc șapte ore pe zi. O parte dintre aceste propuneri s-ar putea regăsi în Statutul elevului, care ar urma să fie finalizat în primăvară.

Ionel Florian Lixandru, inspectorul școlar general al Municipiului București, este de părere că unele dintre dorințele elevilor sunt îndreptățite, dar că altele sunt exagerate. De exem­plu, acesta crede că dreptul de a protesta este o exage­rare. La fel crede și despre dorința elevilor de a avea dreptul să refuze participarea la cursuri, dacă acestea depășesc șapte ore pe zi.

„Unele mi se par acceptabile, altele mi se par exagerate. Dreptul la protest sau dreptul de a refuza participarea la cursuri, dacă acestea depășesc șapte ore, mi se par exagera­te”, a spus Ionel Florian Lixandru la emisiunea online „24 de minute”, de la Digi24.ro.

După o primă rundă de discuţii cu o delegaţie de consilieri din Ministerul Educaţiei, elevii au primit promisiunea că forma finală a documentului ar putea fi conturată până în luna aprilie a acestui an.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.