ACTUALITATE 27 iulie 2011

Drept la replică

de Covasna Media | 161 vizualizări
Referitor la articolul din ziarul nostru de luni, 25 iulie 2011, "Bătut de frate pentru un apartament", Ioan Ciolan ne-a căutat la redacţie susţinând că are de adus câteva lămuriri asupra faptelor pentru care este învinuit. În cadrul dreptului la replică pe care i l-am acordat, Ioan Ciolan ne-a spus că „articolul nu corespunde realităţii din toate punctele de vedere”.

Referitor la articolul din ziarul nostru de luni, 25 iulie 2011, "Bătut de frate pentru un apartament", Ioan Ciolan ne-a căutat la redacţie susţinând că are de adus câteva lămuriri asupra faptelor pentru care este învinuit. În cadrul dreptului la replică pe care i l-am acordat, Ioan Ciolan ne-a spus că „articolul nu corespunde realităţii din toate punctele de vedere”. Omul de afaceri a declarat că joi, atunci când femeia a venit la sediul redacţiei noastre cu numeroasele vânătăi pe care le avea pe corp, el nici nu s-a întâlnit cu aceasta. „Eu n-am văzut-o pe sora mea din data de 4 mai” - spune Ioan Ciolan. „Atunci rămâne să vă hotărâţi cum am putut să o bat dacă nu am fost acolo.”

Bărbatul ne-a relatat întreaga poveste încă din anul 1995, când, susţine el, i-a cumpărat sorei sale, Maria Ciolan, din bani personali, o garsonieră la Braşov. Femeia însă „până în 2000 a reuşit să se îmbolnăvească”, şi datorită scandalurilor făcute în apartament, asociaţia de locatari a obţinut o hotărâre judecătorească de evacuare, pentru tulburarea liniştii publice. În paralel, Primăria Braşov a obţinut o hotărâre judecătorească de scoatere la vânzare a garsonierei pentru faptul că nu şi-a plătit taxele. Banii obţinuţi în urma vânzării nu au fost suficienţi nici măcar pentru plata datoriilor, susţine Ioan Ciolan.

După această vânzare, Ioan Ciolan a adus-o pe sora lui la Sfântu Gheorghe, „bolnavă în ultimul grad”, unde a locuit într-un apartament care era complet mobilat, şi pentru că avea aceeaşi boală, „a mutat scandalul de la Poliţia Braşov, la Poliţia Sfântu Gheorghe, de la vecinii din Braşov, la vecinii din Sfântu Gheorghe”. Bărbatul spune că a angajat o familie care să aibă grijă de sora lui, însă după ce această familie e plecat la Bucureşti, omul de afaceri a luat-o pe femeie la apartamentul de pe bulevardul Grigore Bălan, unde locuia el împreună cu Liliana Popica. Ioan Ciolan povesteşte că şi cu ei se manifesta la fel: „se trezea noaptea, pleca, venea înapoi”.

În ceea ce priveşte boala femeii, Ioan Ciolan spune că aceasta a fost internată la Spitalul de Psihiatrie pentru Adulţi de la Sfântu Gheorghe, unde a fost diagnosticată cu depresie forte. A urmat diferite tratamente în mai multe unităţi medicale, iar într-un timp părea a fi ma bine, dar nu s-a vindecat complet.

În 2006 şi apartamentul unde stătea atunci a fost executat, şi a fost cumpărat de către Liliana Popica. Ioan Ciolan spune că sora lui a locuit în continuare cu ei, până în primăvara acestui an, când omul de afaceri şi Liliana Popica au decis să se mute la Zălan. „Am rugat-o să vină să stea cu noi, pentru că apartamentul va fi executat de către bancă” - spune bărbatul, care adaugă că răspunsul femeii a fost următorul: „nu vin să stau într-un grajd, nu stau într-un cătun”. În luna martie a acestui an, având bunurile depozitate într-un garaj, Maria Ciolan a rugat-o pe Liliana Popica să o lase să îşi mute bunurile în apartament pentru o scurtă perioadă de timp, urmând a le vinde în câteva zile. „Profitând de această încredere, a schimbat yala şi s-a făcut proprietar peste acel apartament. Nu a existat niciodată vreo promisiune de donaţie, nu a existat nicio discuţie cum că acel apartament i s-ar cuveni într-un fel. În data de 4 mai m-am dus cu agentul imobiliar ca să vadă apartamentul în vederea vânzării. Ne-a dat voie să intrăm, dar a făcut circ. Am plecat împreună cu agentul imobiliar, şi m-am trezit cu o plângere la poliţie că am bătut-o. De atunci n-am mai văzut-o. Ne-am mai dus odată, pe data de 20 mai, la apartament, nu a deschis, şi ne-am trezit cu un echipaj de poliţie peste noi”, povesteşte Ioan Ciolan.

În data de 19 iulie, când ea susţine că fratele ei ar fi bătut-o, cei doi nu s-au întâlnit, spune bărbatul. Proprietara apartamentului, Liliana Popica, a mai fost la apartament şi a văzut că uşa era în mare măsură distrusă, motiv pentru care a decis să o schimbe. În timp ce muncitorii au montat noua uşă, femeia nu a fost acasă. Fratele ei spune că a fost ori la redacţia ziarului nostru, ori la televiziune.

Întrebat dacă are vreo idee, de unde ar putea avea sora lui multiplele vânătăi pe corp, Ciolan Ioan a declarat că "nu pot să bănuiesc nimic", Popică Liliana însă a adăugat că "în momentul în care era la Braşov, ea bătea cu pumnul şi cu un papuc şi se dădea cu capul de uşa de la balcon." Cei doi ne-au spus că femeia, din cauza bolii, a avut în mai multe rânduri tendinţe de automutilare. Ciolan Ioan a mai spus că fotografiile făcute în redacţia noastră "sunt uşor realizabile, orice femeie pe care o prinzi şi o strângi de mână, îi ies nişte vânătăi. Dar ce s-a prezentat, este foarte neplăcut, pentru că inducem în eroare opinia publică."

Ioan Ciolan a ţinut să precizeze că „pensia sorei mele de peste 1.100 de lei îi asigură acesteia şi oricărui om normal posibilitatea să-şi poată duce crucea cu demnitate şi decenţă tot restul vieţii”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
CALATORUL, 5 septembrie 2011
Cunosc fam. Ciolan de circa 20 ani. Dl.Ciolan este cel car cu siguranta a fost prezent si a participat la bataia surorii sale. Violenta sa este cunoscuta de cei apropiati si,nu numai de ei. Dna. citeste integral
blonda de la drept, 2 august 2011
Adevarul doare rau de tot din pacate !!Iar daca mai este spus si intr-un cotidian parca doare si mai tare ! Probabil ca o sa mai apara si alte situatii de fapt care vor marca acest cuplu si iar o sa citeste integral
alina, 31 iulie 2011
lasand la o parte implicatiile legale/morale, dna Popica ar trebui sa fie mandra pentru ca a batut in ultimul hal o batrana de 60 de ani, care are jumatate din greutatea dansei. La fel, transmit citeste integral
ANA, 29 iulie 2011
Iar a-i aparut ZUZU, vad de esti foarte interesat(a) de persoana POPICA si de problemele ei, poate o duci tu acasa pe sora lui Ciolan si o intretii vreo 2-3 ani pe cheltuiala ta, asa cum a facut Dna citeste integral
zuzu, 27 iulie 2011
Baliverne de 2 lei !! Cine crede ca Popica nu a batut-o sau Ciolan nu ar fi dat in sora lui ?? S-a uitat bataia de la Bancorex cind era contabila ?? Si se stie foarte bine in oras de caracterul citeste integral
Mihai, 27 iulie 2011
Din bani smecheriti de concubina ta POPICA,va lafaiti ca baronii.
Mihai, 27 iulie 2011
:))) Hai frate! Gogonele!
Gobi, 27 iulie 2011
asteptam cu nerabdare episodul 3, poate-poate ajunge cazul la OTV sa ne lamureasca domnul Dan! :))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.