ACTUALITATE 11 noiembrie 2009

Drapelul oraşului Sfântu-Gheorghe intră la vot în următoarea şedinţă a CL

de Covasna Media | 565 vizualizări
[singlepic=560,250,250,,left]Niciun locuitor din municipiu nu s-a declarat interesat de soarta drapelului oraşului, supus spre consultare cetăţenească de către Primărie. Asta reiese din datele oferite de către Biroul de relaţii cu publicul al municipalităţii, unde nimeni nu a depus, în cele 15 zile de consultare publică, nicio apreciere - negativă sau pozitivă, cu privire la drapelul oraşului Sfântu

Niciun locuitor din municipiu nu s-a declarat interesat de soarta drapelului oraşului, supus spre consultare cetăţenească de către Primărie. Asta reiese din datele oferite de către Biroul de relaţii cu publicul al municipalităţii, unde nimeni nu a depus, în cele 15 zile de consultare publică, nicio apreciere - negativă sau pozitivă, cu privire la drapelul oraşului Sfântu Gheorghe.

Prin urmare, acesta va putea fi introdus spre aprobare în următoarea şedinţă a Consiliului Local, la iniţiativa primarului Antal Arpad.

„Vom aproba drapelul oraşului, proiectul urmând să fie adoptat chiar acum în luna noiembrie, dacă va putea fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare”, a declarat primarul.

În ceea ce priveşte lipsa de reacţie a cetăţenilor în perioada celor 15 zile de consultare publică, primarul Antal Arpad crede că aceasta este un semn al aprobării oamenilor şi nu consideră că eventualele contestaţii, venite odată cu aprobarea drapelului, şi-ar mai avea rostul.

„Am avut o experienţă neplăcută cu bugetul - anul trecut am avut o întâlnire la care au fost invitaţi cetăţenii oraşului şi a venit o singură persoană pentru a-şi spune părerea despre acesta. Am spus de foarte multe ori că există posibilitatea exprimării părerilor, în termen legal, iar acele observaţii care vin după nu îşi mai au rostul”, a explicat Antal Arpad, apreciind că drapelul ales pentru Sfântu Gheorghe „este frumos, îmi place”. Drapelul oraşului dorit de municipalitate are ca element central stema oficială a urbei, care cuprinde mai multe simboluri, precum soarele şi luna, două bastioane şi o efigie ce reprezintă scena învingerii balaurului de către Sfântul Gheorghe. Stema, adoptată în iulie 2007, mai cuprinde şi şapte turnuri crenelate, acestea semnificând faptul că localitatea are rangul de municipiureşedinţă de judeţ. Stema urmează să fie aşezată pe fondul albastru-auriu al drapelului, prezent şi în compoziţia drapelului secuiesc.

Monica Rizea

Teme articol: drapel stema
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.