ACTUALITATE 15 aprilie 2019

Două ordine de protecție emise de polițiștii din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 814 vizualizări

Agresorii se aflau sub influența băuturilor alcoolice

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii covăsneni au emis două ordine de protecție. În ambele cazuri se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Polițiștii din Sfântu Gheorghe au fost solicitați sâmbătă noaptea să intervină la locuința unei femei din oraș, întrucât aceasta ar fi fost victima unei agresiuni.

„Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat victima în persoana unei femei în vârstă de 44 de ani, care fusese agresată fizic de către concubinul acesteia, aflat sub influența băuturilor alcoolice”, potrivit IPJ.

Agresorul, în vârstă de 35 de ani, a fost obligat să părăsească locuința, iar pe numele lui polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu.

Duminică, la ora 13:45, tot la Sfântu Gheorghe, polițiștii au intervenit într-un alt caz de violență domestică.

„Din primele verificări a reieșit că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor neînțelegeri în familie, un bărbat de 44 de ani și-a agresat soția de 31 de ani și a amenințat-o cu moartea, de față fiind și cei doi copii de 8 și 10 ani”, potrivit unui comunicat IPJ.

Ca și în cazul anterior, agresorul a fost obligat să părăsească locuința, iar pe numele lui a fost emis ordinul de protecție provizoriu.

În ambele cazuri se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Polițiștii covăsneni intervin de fiecare dată cu fermitate la astfel de cazuri, protejarea vieții și integrității corporale a persoanei fiind deosebit de importantă. Oamenii legii îi sfătuiesc pe cei care sunt victime ale unor fapte de violență domestică să apeleze numărul de urgență 112, iar recomandarea este valabilă și pentru cei care sunt martori la asemenea situații, transmit polițiștii covăsneni.

Un alt ordin de protecție a fost emis săptămâna trecută de polițiștii din Întorsura Buzăului. Marți, 9 aprilie, ei au fost sesizați de către un tânăr de 22 de ani, despre faptul că acesta ar fi fost agresat de tatăl său.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit, din primele verificări, că pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri în familie, bărbatul și-a agresat fiul, dar și soția.

Întrucât în urma analizării situației de fapt s-a stabilit că există risc iminent pentru viața sau integritatea corporală a victimelor, a fost emis ordin de protecție provizoriu, agresorul fiind obligat să păstreze o distanță minimă de 50m față de victime și domiciliul acestora, precum și să nu ia legătura cu victimele.

Cercetările sunt continuate și în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.