ACTUALITATE 17 martie 2022

Două milioane de lei alocate de municipalitate pentru organizarea Zilelor Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1600 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au alocat două milioane de lei pentru organizarea celei de-a 29-a ediţii a Zilelor oraşului, programată în perioada 23 aprilie-1 mai, însă consideră că suma nu este suficientă pentru acoperirea cheltuielilor, care includ, printre altele, onorariile artiştilor, costurile de cazare şi transport, în condiţiile în care aceste costuri au crescut faţă de ultima ediţie, organizată în urmă cu doi ani, înainte de pandemie.

Organizatorii au precizat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că zilele oraşului vor începe cu o „Săptămână culturală”, iar biletele pentru cele două concerte de deschidere, susţinute de Budapest Gypsy Symphony la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, s-au vândut într-un timp record, ceea ce demonstrează că locuitorii municipiului au simţit lipsa evenimentelor culturale în perioada pandemiei.

„Am alocat în buget o sumă de două milioane de lei, dar nu ştim încă şi care va fi suma finală, pentru că încă sunt sub contractare anumite evenimente, dar în jurul acestei sume va fi (...) Adevărul este că echipa de organizare a pregătit mai multe scenarii, acesta a fost scenariul super optimist, căruia nu i-am dat prea multe şanse, de aceea nici nu ne-am permis să contractăm foarte multe lucruri (...) Însă ne bucurăm că s-a întâmplat aşa, că restricţiile au fost ridicate şi se vede că interesul oamenilor este foarte, foarte ridicat şi din faptul că la noi se stă la coadă ca să se cumpere bilete pentru cultură (...) Asta înseamnă că această comunitate este interesată şi că aceşti doi ani în care am fost privaţi de evenimente culturale acum ca un vulcan ies la iveală (...) Să vinzi 4.300 de bilete la un eveniment în nici două zile, adică într-o zi şi aproape zece minute, este un lucru minunat, asta însemnând toate biletele care s-au pus în vânzare la cele două concerte de deschidere. Este un semn bun şi sunt convins că vom reuşi să oferim o multitudine de evenimente”, a declarat primarul Antal Arpad.

Întrebat dacă nu consideră inoportună organizarea acestei sărbători şi cheltuirea unei sume importante de bani în contextul războiului din Ucraina, primarul Antal Arpad a declarat că autorităţile locale vor continua să acorde sprijin refugiaţilor din ţara vecină, însă apreciază, totodată, că este foarte important să acorde atenţie comunităţii locale.

„Ne-am gândit şi noi, să ştiţi, şi am luat decizia că, totuşi, viaţa trebuie să meargă înainte. Noi ajutăm cu tot ce putem pe cei care sunt în această situaţie. Nu cred că i-am ajuta mai mult dacă am sta în casă şi am face depresie. Deci, eu cred că tot ce înseamnă ajutor pe care noi îl putem da celor care fug de război l-am dat şi îl vom da în continuare, indiferent de cum va evolua situaţia, dar nu cred că i-am ajuta pe ei dacă noi am sta acasă, dacă nu am mai ieşi din casă”, a mai spus primarul Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 19 martie 2022
sa dea Tega niste cazare gratuita la pensiunea Agora ca sponsorizare
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.