ACTUALITATE 25 iunie 2021

Donație în valoare de peste un milion de lei pentru municipiul Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 5114 vizualizări

Consiliul Local a aprobat în ședința de joi acceptarea ofertei făcută de un investitor 

Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe a aprobat în ședința ordinară de joi, 24 iunie, o hotărâre privind „acceptarea unei oferte de donație”, formulată de o firmă din București, cu investiții în valoare totală de peste un milion de lei. În cuvinte mai simple, municipalitatea a primit în administrare sensul giratoriu din fața galeriei comerciale din Lunca Oltului, care a fost realizat de un investitor privat pe spațiul public. 

Potrivit primarului Antal Árpád, aceasta este de fapt o înțelegere pe care au avut-o autoritățile cu dezvoltatorul. 

A fost practic o pre-condiție, dacă putem să spunem așa, pentru a se putea realiza investiția respectivă. Acestea sunt procedurile legale prin care cel care investește face investiția, iar după aceea efectiv trebuie să doneze pentru că administratori ai drumului suntem noi, cei de la Consiliul Local”, ne-a explicat, după ședință, primarul.  

În documentele adoptate joi se arată că investiția făcută de PK Bronze SRL, firma care a făcut, practic, donația, se ridică la 1.077.273,26 de lei. Construirea sensului giratoriu a costat peste 780.800 de lei, banda de accelerare/decelerare 232.000 de lei, relocare utilități existente 114.000 de lei. 

Imobilul mai sus identificat va fi intabulat în proprietatea publică a Municipiului Sfântu Gheorghe şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și va avea destinația de drum, de uz public local”, se mai arată în hotărârea adoptată joi. 

Au început lucrările și la giratoriul din fața Arenei Sepsi 

Tot joi, Primăria Sfântu Gheorghe a anunțat prin intermediul Facebook faptul că au început lucrările și la cel de-al doilea sens giratoriu de pe strada Lunca Oltului. 

Au început lucrările de construcție la sensul giratoriu din fața Arenei Sepsi. 

Șoferii sunt rugați să fie prudenți în zonă, deoarece vor fi nevoiți să folosească o rută ocolitoare pentru a evita lucrările şi asigurarea unui trafic fluent. 

Construcția sensului giratoriu va face ca accesul la și dinspre parcarea Arenei să fie mai sigur și mai ușor”, se arată în postarea publicată pe pagina instituției. 

Ar urma să mai fie construit încă un astfel de sens giratoriu și în fața noului stadion Sepsi OSK, potrivit documentelor adoptate în trecut de autorități. Așadar, unul va fi pe DN12, la km 12 + 930, iar celălalt, la km 12 + 600. Pe ambele părți ale sensurilor giratorii au fost prevăzute trotuare pietonale și piste de bicicliști, conform proiectului. Costul acestora se va ridica la aproximativ 5 milioane de lei. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 25 iunie 2021
Ciucului, Fabricii pline de gropi, petice, denievlari, ce mai conteaza....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.