ACTUALITATE 16 iunie 2024

Doliu în învățământul din Sita Buzăului. Fostul director de la „Nicolae Russu”, Silvestru Neagoe, a murit

de Covasna Media | 2310 vizualizări

Fostul director al Școlii Gimnaziale „Nicolae Russu” din Sita Buzăului, Silvestru Neagoe, a încetat din viață. Anunțul a fost făcut de actuala conducere a școlii. 

Silvestru Neagoe a fost profesor de matematică la Sita Buzăului din anul 1969 și până în 2006, când a ieșit la pensie. 

CITEȘTE AICI UN REPORTAJ DESPRE VIAȚA ÎNDRĂGITULUI PROFESOR

„Cu mare tristețe în suflet vă anunțăm că domnul director și profesor de matematică Neagoe Silvestru s-a stins din viață. Un om deosebit care și-a dedicat viața școlii ca director și profesor de matematică”, se arată într-un anunț semnat de actuala directoare a școlii, Cătălina Stoica, publicat pe Facebook

Numele Școlii Gimnaziale „Nicolae Russu” i se datorează chiar lui Silvestru Neagoe. 

- „A urmat cursurile Facultății de Matematică din Brașov, în perioada 1966 – 1969, fiind printre puținii din zona Sita Buzăului, poate chiar unicul absolvent de facultate pe vremea aceea.  În 1969 a fost repartizat,  ca profesor de matematică în satul său natal Zăbrătău unde a fost profesor timp de 10 ani, până în 1979, timp în care a îndeplinit și funcția de director al școlii. În 1979 a fost transferat la Școala Generală nr. 1 din Sita Buzăului, la centru, ca profesor de matematică și director coordonator pe toate școlile din comună.

- Domnului director Neagoe Silvestru îi datorăm astăzi numele școlii noastre Școala Gimnazială Nicolae Russu”,  când că în data de 13 decembrie 1996 la sărbătorirea a 140 de ani de la prima atestare documentară a unității de învățământ s-a luat decizia botezării acesteia cu numele primului învățător și cel mai renumit dascăl din Sita Buzăului, Nicolae Russu.     

- Domnul director Neagoe Silvestru și-a îndeplinit cu devotament și dăruire meseria de dascăl și de coordonator al tuturor școlilor din Sita Buzăului până în 2006 când a ieșit la pensie.  Un om minunat care va rămâne veșnic în inimile noastre. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace”, se mai arată în mesajul publicat online.

Condoleanțe familiei și apropiaților!

Sursa foto: Școala Gimnazială "Nicolae Russu", Sita Buzăului/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.