ACTUALITATE 28 aprilie 2015

Doi fraţi au fost atacaţi de urs la Aita Seacă

de Covasna Media | 101 vizualizări

În data de 23 aprilie, Serviciul de Ambulanță din Baraolt a transportat doi bărbați tineri (de 21, respectiv 22 de ani, frați) originari din Olteni, care au fost atacați de un urs în zona localității Aita Seacă. Ambele victime prezentau multiple plăgi mușcate, la una din ele s-a constatat și o suprainfecție a leziunii. Ambii au fost internați la secția de boli infecțioase, unde se află și momentan, starea fiind stabilă.

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 20-27 aprilie s-au prezentat un număr de 626 pacienți. În 163 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 20 (12 pacienți au necesitat internare – trei pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 89 (18 internați – trei pacienți pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 70 (7 internați); Urgenţe de medicină internă: 226 (35 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 110 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 88 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 18 (12 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 43 (37 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 72 (în 13 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 17 nașteri, 8 fete, respectiv 9 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință, la secția UPU­SMURD au fost primite trei victime de accidente rutiere. Două nu au necesitat internarea, iar a treia – prezentând multiple leziuni medii – a fost transferată la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Brașov.

Un număr total de 7 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. Nici una nu a necesitat internare.

Săptămâna trecută 4 persoane a fost transportată la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. În nici unul din cazuri nu a fost nevoie de internare.

O persoană a ajuns la spital săptămâna trecută în urma unei tentative de suicid. Bărbatul de 43 ani a recurs la intoxicație voluntară cu medicamente. Momentan se află internat la Secția Psihiatrie, sub observație.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de 13 persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Niciuna nu a fost internată. Specialiștii recomandă o atenție sporită, având în vedere faptul că începând de luna viitoare se poate vorbi de începutul sezonului în ceea ce privește căpușele.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.