ACTUALITATE 30 iunie 2009

Doi bărbaţi din Araci au furat 19 oi

de Covasna Media | 824 vizualizări
Ei au la activ şi alte furturi de animale şi sunt căutaţi acum de poliţişti

Doi bărbaţi din localitatea Araci, tată şi fiu, sunt cercetaţi de poliţiştii din Hăghig pe motiv că în noaptea de sâmbătă spre duminică au furat 19 oi de la o stână situată la graniţa dintre comunele Vâlcele şi Hăghig, mai exact de la un gospodar din satul Iarăş. Până să fie identificaţi de poliţişti, cei doi bărbaţi au reuşit să taie o parte din animale şi au ascuns 6 piei într-o căruţă, sub o grămadă de gunoi. În urma percheziţiei, la casa lor au mai

Ei au la activ şi alte furturi de animale şi sunt căutaţi acum de poliţişti

Doi bărbaţi din localitatea Araci, tată şi fiu, sunt cercetaţi de poliţiştii din Hăghig pe motiv că în noaptea de sâmbătă spre duminică au furat 19 oi de la o stână situată la graniţa dintre comunele Vâlcele şi Hăghig, mai exact de la un gospodar din satul Iarăş.

Până să fie identificaţi de poliţişti, cei doi bărbaţi au reuşit să taie o parte din animale şi au ascuns 6 piei într-o căruţă, sub o grămadă de gunoi. În urma percheziţiei, la casa lor au mai fost găsite doar 4 oi vii, iar poliţiştii continuă cercetările pentru a afla ce s-a întâmplat cu restul.

Potrivit şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), comisarul şef Corneliu Câmpeanu, ambii bărbaţi sunt recidivişti şi fuseseră eliberaţi condiţionat. Ei fuseseră reţinuţi în trecut tot pentru furturi de animale, iar tatăl (64 de ani) mai avea de executat o pedeapsă de un an şi nouă luni pentru o pedeapsă anterioară, iar fiul una de 530 de zile.

După sesizarea furtului, cel care a condus poliţiştii la casa suspecţilor a fost câinele poliţist. Deşi iniţial nu a fost acordat un mandat de perchiziţie din lipsa probelor, după ce anchetatorii au descoperit câteva piei de oaie aruncate în curtea vecinului suspecţilor, a venit şi mandatul. În curtea celor doi, poliţiştii au găsit 4 oi vii şi 6 tăiate. Prejudiciul cauzat părţii vătămate se ridică la circa 4.000 de lei.

Bărbaţii sunt cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Ei au dispărut de la domiciliu şi sunt căutaţi acum de poliţişti.

Ana Sidon

Teme articol: furt animale oi
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
criss, 2 iulie 2009
Bărbaţii sunt cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Ei au dispărut de la domiciliu şi sunt căutaţi acum de poliţişti. ???!!! citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.