ACTUALITATE 24 februarie 2010

Doar jumătate din dozele de vaccin împotriva virusului A/H1N1 au fost administrate în Covasna

de Covasna Media | 626 vizualizări
25feb2010-vaccinDoar jumătate din dozele de vaccin împotriva virusului gripei noi alocate judeţului Covasna au fost administrate până în prezent, în ultima săptămână fiind imunizaţi peste 130 de covăsneni. Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică din Covasna, judeţul a primit, de la începutul campaniei de vaccinare, 25.000 de doze, iar numărul persoanelor care s-au imunizat până în prezent se ridică la 12.410.

25feb2010-vaccinDoar jumătate din dozele de vaccin împotriva virusului gripei noi alocate judeţului Covasna au fost administrate până în prezent, în ultima săptămână fiind imunizaţi peste 130 de covăsneni.

Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică din Covasna, judeţul a primit, de la începutul campaniei de vaccinare, 25.000 de doze, iar numărul persoanelor care s-au imunizat până în prezent se ridică la 12.410.

Dintre aceste persoane, 132 s-au imunizat împotriva gripei noi în ultima săptămână.

Astfel, numai jumătate din cantitatea totală de doze de vaccin alocată judeţului Covasna a fost administrată, de la începutul campaniei.

DSP Covasna recomandă, în continuare, imunizarea faţă de virusul A/H1N1, ca fiind singura măsură eficientă pentru prevenirea îmbolnăvirii şi stopării pandemiei.

În Covasna, vaccinarea se face cu prioritate prin cabinetele medicilor de familie, dar DSP Covasna menţine şi punctele de vaccinare, mai ales pentru persoanele neasigurate sau fără domiciliu stabil în judeţ.

În judeţ au fost înregistrate până în prezent 45 de cazuri de gripă nouă, două fiind mortale.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.