ACTUALITATE 9 iunie 2020

Doar 3 pacienţi COVID internaţi la Spitalul Judeţean; instituţia îşi reia integral activitatea din 1 iulie

de Agerpres | 2395 vizualizări

Doar trei pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 mai sunt internaţi în prezent la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe, iar instituţia îşi va relua integral activitatea cel târziu la începutul lunii viitoare, a declarat marţi, managerul unităţii, Andras Nagy Robert.

Acesta a precizat că, în afara celor trei pacienţi COVID, în prezent în spital mai sunt internaţi încă 59 de bolnavi cu alte patologii, trataţi în diferite secţii.

Andras Nagy Robert a amintit, totodată, că SJU din Sfântu Gheorghe, singurul din judeţul Covasna care tratează pacienţi COVID, a început să îşi reorganizeze activitatea în contextul scăderii numărului bolnavilor cu acest diagnostic, astfel încât să-şi poată relua integral activitatea începând cu data de 1 iulie.

"Suntem în reorganizare, continuăm cu amenajările şi vrem ca la 1 iulie cel târziu spitalul să funcţioneze integral", a declarat pentru AGERPRES, Andras Nagy Robert.

Planul de reorganizare prevede alocarea altei clădiri pentru bolnavii şi suspecţii COVID, care nu vor mai fi internaţi pe viitor în clădirea principală a spitalului, ci în clădirea de Boli Infecţioase.

Reprezentanţii Prefecturii Covasna menţionează, într-un comunicat de presă postat pe pagina de internet a instituţiei, că de la începutul pandemiei şi până în prezent în judeţ au fost realizate 5.982 de teste COVID şi confirmate 223 de cazuri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.