ACTUALITATE 28 aprilie 2015

DNA cere arestarea în lipsă a lui Markó Attila: S-a sustras anchetei, părăsind România

de Covasna Media | 260 vizualizări

Procurorii DNA cer arestarea preventivă în lipsă a lui Markó Attila, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru relații interetnice, la data comiterii faptelor. El este acuzat de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave.

În 9 aprilie, Marko Attila a fost trimis în judecată alături de alți 7 inculpați care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), precum și 4 inculpați care aveau calitatea de experți evaluatori autorizați.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, prin acțiunile sau inacțiunile lor intenționate, cei 12 inculpați au produs un prejudiciu bugetului statului român de 84.588.304 euro (304.837.796 lei).

„Din ansamblul activităților investigative, desfășurate până la momentul emiterii rechizitoriului, a rezultat că Marko Attila s-a sustras activităților de urmărire penală, părăsind teritoriul României, nefiind audiat”, transmite DNA.

DNA a cerut Parlamentului încuviințarea reținerii și arestării preventive a politicianului, iar Camera Deputaţilor a transmis că acesta şi-a dat demisia din funcţia de deputat.

Prin urmare, solicitarea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a rămas fără obiect.

În 8 aprilie, în urma cererii formulate de către apărătorul ales al politicianului, i-a fost predat unuia dintre apărătorii aleși ai acestuia un suport optic conținând, în format electronic, toate actele de urmărire penală efectuate până la data respectivă, în dosarul penal .

Având în vedere că, în prezent, rechizitoriul și dosarul de urmărire penală se află în procedura de cameră preliminară la Înalta Curte de Casație și Justiție, propunerea de luare a măsurii de arestare în lipsă a fost înaintată, la data de 28 aprilie 2015, aceleiași instanțe de judecată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Eugen, 28 aprilie 2015
"zero comentarii" ="zero infomatie" Un oarecare va fi adus la Bucuresti. Şi?? Care-i baiul?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.