ACTUALITATE 30 august 2019

„DJ121 A Valea Mare – Boroșneu Mare, rușinea drumurilor județene”

de Covasna Media | 4523 vizualizări

Scrisoare deschisă adresată președintelui Consiliului Județean Covasna 

D-le Președinte,

Suntem un grup de participanți la trafic pe drumul DJ 121A Valea Mare – Boroșneu Mare, rușinea drumurilor județene, sau mai bine zis partea rușinoasă a acestui drum care prin alte localități este bun. 

Dacă până mai ieri îl înjuram pe primarul din Valea Mare pentru acest drum, după comunicatul apărut în presa locală știm de unde bate vântul. 

Dar pentru cei care nu cunosc, vom face un scurt istoric al acestui străvechi element de infrastructură. Deși pe vremuri mocanii din Covasna și nu numai, mergeau cu căruțele în vechiul regat prin Valea Mare și nu prin Zagon, varianta mai scurtă, dar mai greu accesibilă, conducerea de atunci a județului nostru a ales pe criterii nu tocmai ortodoxe ca drum național ultima variantă. 

Ulterior, la insistențele conducerii primarilor pe unde trece acest drum s-a comunicat că o asfaltare e imposibilă pentru că nu există proiect. După 2 ani a apărut și proiectul, dar condiționat de faptul că din cei 15 kilometri de drum nu se poate asfalta pe o porțiune de 2 kilometri din motive tehnice. S-a acceptat și așa, dar pe moment nu au fost bani. 

După un timp s-au găsit și banii, dar în urma licitației a apărut și inevitabila contestație.

S-a rezolvat și asta și după încă 1 – 2 ani, cu mare fast s-a ajuns și la semnarea contractelor ce stipulau terminarea lucrărilor în cca. 2 ani jumate. Dar vorba inteligentă a cuiva „GHINION” – după 1 an nu mai sunt bani!

D-le președinte, credeți-ne – avem multe calități și defecte, dar proști nu suntem și am ajuns în situația că nici nu știm pe cine să felicităm pentru reușita izolare aproape perfectă a comunei Valea Mare, localitate pentru care calitatea infrastructurii este o condiție vitală a supraviețuirii și dezvoltării. 

D-le președinte, locuitorii comunei Valea Mare vă întreabă când preconizați că se va putea circula în condiții normale între Valea Mare – Sfântu Gheorghe și Întorsura Buzăului?

În caz că răspunsul este negativ, venim în întâmpinarea dvs. cu două propuneri:

1. pentru că instituții ca poliția, judecătoria, cartea funciară sunt la Întorsura Buzăului, încercați să înființați un punct de lucru al Consiliului Județean (instituții cu care colaborăm foarte bine) deoarece pentru noi, locuitorii comunei, este mai puțin periculoasă escaladarea craterelor din pământ și piatră moștenite de la Traian și Decebal, decât craterele de asfalt consecință a refacerii tronsonului de drum Valea Mare – Boroșneu Mare. 

2. declararea tronsonului de drum Valea Mare – Boroșneu Mare ca pistă de încercare a rezistenței auto și spațiu de descărcare nervoasă prin înființarea unui panou cu instituția care patronează acest drum. 

P.S. Să ne fie scuzată ultima parte care este un pamflet, dar constatăm cu tristețe că referitor la acest drum, doar atât ne-a mai rămas, să facem Haz de Necaz. 

Cetățenii comunei Valea Mare

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.